Службата за сигурност на Украйна отговори на скандалния фейк, наречено

...
Службата за сигурност на Украйна отговори на скандалния фейк, наречено
Коментари Харесай

"Ню Йорк Таймс" замесен в прокремълски фейк, СБУ опроверга лъжата, че украинска ПВО ракета е ударила Константиновка

Службата за сигурност на Украйна отговори на скандалния фалшив, наречено " следствие ", който се появи през днешния ден в " Ню Йорк Таймс " (че украинска Противовъздушна отбрана ракета била блъснала на 07.09. т.г. пазара в Константиновка, където починаха 16 цивилни, бел. ред.). От СБУ отхвърлиха изказванията за причастност на украинските военни към това военно закононарушение, пише  УНИАН  като се базира на пресслужбата на украинското разузнаване. 
 
" По данни на следствието, врагът (руснаците, бел. ред.) са блъснали гражданския обект с ракета от комплекс С-300. За това свидетелстват разпознатите парчета от ракетата, взети от мястото на нещастието ", се споделя в информацията. 
 
Следствието изследва и редица други материали, които демонстрират, че нападението е осъществено от руснаците. 
Източник на изданието в правоохранителните органи заяви, че създател на това " следствие " в " Ню Йорк Таймс " е лицето Томас Гибънс-Неф (Thomas Gibbons-Neff).
 
Той неведнъж е засичан в разпространението на проруски разкази. В частност, създател е на голям брой антиукраински материали в американското ляво издание, в които настоятелно се пробва да дискредитира Украйна и нейната войска. 
 
" Писал е, че ВСУ били употребявали касетни муниции в обитаеми места, заявявал е, че нашите военни търгуват с танкове и артилерия, а по този начин също упреква американските доброволци, които оказват помощ на УКрайна ", споделя източникът в украинските служби. 
 
Днес в " Ню Йорк Таймс " се появи " следствие ", в което се твърди, че ударът по пазара в Константиновка в Донецка област не бил осъществен от Русия, а бил резултат от рухването на украинска ракета. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР