Службата за сигурност на Украйна обяви, че подозира бившия генерален

...
Службата за сигурност на Украйна обяви, че подозира бившия генерален
Коментари Харесай

Украйна обвинява летищните власти за унищожаването на най-големия самолет в света

Службата за сигурност на Украйна разгласи, че подозира някогашния общоприет шеф на летище " Антонов " в Гостомел край Киев Сергей Бичков, неговия заместител, както и началника на отдела за авиационна сигурност, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Те са обвинени в това, че в навечерието на съветската инвазия на 24 февруари администрацията на летището в Гостомел е попречила на чиновниците на Националната армия да приготвят летището за защита , вследствие на което. Припомняме, че това беше най-големият, построяван в миналото транспортен аероплан в света.

година се водят яростни борби за Гостомел - съветските войски се пробват да спуснат войски там и да поемат контрола над летището. По време на офанзивата самолетът е развален и в последна сметка е изгорен.

Според СБУ, в навечерието на пълномащабно съветско навлизане, обвинените не са разрешили на чиновниците на Националната армия да влязат на летището , които са имали задачата да приготвят Гостомел за защита против съветски войски. Според СБУ управлението непосредствено е забранило на защитата да построява отбранителни и фортификационни уреди на летището.

" Ние организираме обективно следствие на този случай, увери ръководителят на СБУ Василий Малюк. Тези, които фактически са помогнали на врага да унищожи един от знаците на Украйна, би трябвало да бъдат осъдени. И СБУ ще направи всичко належащо за това. "

До ддена на неговото унищожаване  " Мрия " остава най-тежкият аероплан, създаван в миналото. Задвижван от шест турбовентилаторни мотора, той имаше оптимално тегло на потребен товар от 250 тона.

От този модел бе построен един-единствен аероплан Ан-225  от намираща се в Киев компания " Антонов ", която е създател на плана. Още един беше в развой на създаване, което беше на практика спряло поради липса на средства. Украйна се надява след войната да употребява точно вторият аероплан за възобновяване на модела.

Първитя аероплан е издигнат още в руско време и първият му полет бе през 1988 година и оттогава бе в употреба.
 Кметове: 320 цивилни са убити в Буча, 400 са изчезнали в Гостомел
Кметове: 320 цивилни са убити в Буча, 400 са изчезнали в Гостомел

Според тях в Гостомел " съветските военни са покривали следите си по-внимателно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР