Службата на ООН за борба с престъпността и наркотиците (UNOCD)

...
Службата на ООН за борба с престъпността и наркотиците (UNOCD)
Коментари Харесай

ООН прогнозира ръст на трафика на хора заради противоепидемични мерски

Службата на Организация на обединените нации за битка с престъпността и опиатите (UNOCD) предизвести, че ограничаващите ограничения за попречване на разпространяването на COVID-19 ще доведат до увеличение на трафика на хора в дълготраен проект.
В последния си отчет UNODC проучва евентуални сюжети за това по какъв начин рецесията може да повлияе на трафика на хора и контрабандата, която продължава макар затварянето на европейските страни, оповестява в. „ Гардиън “.
Въпреки че броят на придвижванията по избрани направления е намалял, затварянето на границите евентуално ще усили търсенето на контрабандни услуги, с цел да може хората да минават границата.
„ Изследванията на UNODC демонстрират, че анализът на предходното влияние на стопанската система върху трафика на хора демонстрира, че неравномерното възобновяване от световната икономическа рецесия ще усили риска от употреба на хора, търсещи по-добър живот в чужбина.Това може да бъде още по-драматично, в случай че икономическият спад се комбинира с по-строга регулация на придвижването ", предвижда организацията.
Тези негативни въздействия могат да бъдат понижени посредством вложение в икономическо възобновяване както в развитите, по този начин и в разрастващите се страни, както и посредством обезпечаване на безвредни направления за легално пътешестване за бежанци и мигранти, както и юридически статут на имигрантите в избрани страни се прибавя към доклада.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР