Слуховете за смъртта на севернокорейския лидер Ким Чен Ун изведоха

...
Слуховете за смъртта на севернокорейския лидер Ким Чен Ун изведоха
Коментари Харесай

Малката сестричка или по-голямото зло: Коя е Ким Йо Джонг, сестрата на Ким Чен Ун?

Слуховете за гибелта на севернокорейския водач Ким Чен Ун изведоха на напред във времето личността на неговата сестра, Ким Йо Джонг. За нея се твърди, че би поела властта, в случай че брат ѝ почине или реши да се отдръпна от поста си. 

Но коя е Ким Йо Джонг, за която прочее към този момент има не едно meme, и не една версия по какъв начин тя би изглеждала, в случай че е манга героиня? Ето и някои обстоятелства за нея или най-малко това, което се твърди, че са обстоятелства, защото изказванията идват най-вече от разузнаването на Съединени американски щати.

Виж още: Животът в Северна Корея – неповторими фотоси разкриват забавни детайлности

Ким Йо Джонг е родена през 1989 година или през 1987 година в Пхенян. Учила е в частното учебно заведение в Берн, Швейцария, в което е брат ѝ. Там тя е посещавала и уроци по балет. След това тя приключва висшето си обучение в Северна Корея със компетентност компютърни науки.

Виж още: Презервативи, превръзки, елхи... Най-странните неща, неразрешени в Северна Корея

Официално тя е вицепрезидент на Централния комитет на Работническата партия, а импровизирано управлява администрацията на брат си. В началото на април 2020г. тя стана и член на Политбюро, изкачвайки се в йерархията.

Виж още: Какво е да си жена в армията на Северна Корея? Един фрапантен роман

Счита се, че тя е виновна за пропагандата в Корейската народнодемократична република, както и за всички огромни събития за поддържане на култа към личността на водача. През януари 2017г. Ким Йо Джонг е включена в черния лист на Министерството на финансите на Съединени американски щати и е упрекната в нарушение на човешките права в Северна Корея. Някои западни издания даже настояват, че Джонг е по-жестока и от брат си. 

Ким Йо Джонг е омъжена от януари на 2015 година насам за наследник на партиец. Съобщава се още, че е била бременна и през май на същата година е бил терминът ѝ. Бащата не е разпознат и се смята, че е или сътрудник от университета, или още веднъж партиец.

Източник thumbnail: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР