Слуховете за съществуването на древна раса от гиганти, обитавали пещерните

...
Слуховете за съществуването на древна раса от гиганти, обитавали пещерните
Коментари Харесай

Митовете за гиганти канибали ще се окажат истина: Откриха останки от мистериозна раса

Слуховете за съществуването на антична раса от колоси, обитавали пещерните системи на Невада (САЩ), изглеждаха единствено митове в продължение на доста години. Скорошни открития на пътешественици и археолози обаче потвърждават, че митовете за „ червенокосите гиганти-канибали “, известни като Si-Te-Kah, може да са правилни. 

Минният инженер Джон Рийд се натъква на злокобни открития в пещерата Лавлок (Невада, САЩ) през 30-те години на предишния век, пише Daily Star. В бележките си откривателят загатва скелет с височина към 2-3 м, който съгласно него е принадлежал на един от „ колосите на античната раса “.

Още по-рано, през 1924 година, археологът Llewelyn Lemont Laud по време на разкопки в тази пещера открива артефакти, принадлежащи на локалните коренни хора, както и човешки остатъци, измежду които се твърди, че е заровен колос с оранжева коса 2-3 м.

„ Те бяха толкоз високи, че от коленете надолу доближиха височината на елементарен човек “, увери археологът.

Записани са и данни за още по-високи представители на мистериозната раса: в античния фолклор, записан от испанския завоевател Педро Сиеса де Леон, се загатват хора с височина 10 фута (повече от 3 метра).
 Останки от колос в пещера в Невада, мистериозна раса, археолози, находки, Съединени американски щати, фотоси, любознание Артефакти от пещерата Lovelock (Невада, САЩ) Снимка: Wikimedia Commons  Останки от колос в пещера в Невада, мистериозна раса, археолози, находки, Съединени американски щати, фотоси, любознание
„ Тези високи зверове са плавали през морето на салове, направени от тръстика, сходни на огромни лодки “, сподели той в своите трудове.

Между другото, в индианските митове хората са предизвестени да не влизат в жилищата на червенокосите колоси, които се крият в дълбоки пещери. Разбира се, истинността на някои антични митове може да бъде сложена под подозрение, само че новите открития на останките на високи хора не престават да ужасяват локалните поданици и да подхранват интереса към тази тематика.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР