Слуховете, които предшестваха пускането на Galaxy S24 излязоха верно. Те

...
Слуховете, които предшестваха пускането на Galaxy S24 излязоха верно. Те
Коментари Харесай

Тест: Samsung Galaxy S24 с процесор Exynos не е толкова добър, колкото във версията си със Snapdragon

Слуховете, които предшестваха стартирането на Galaxy S24 излязоха правилно. Те предупреждаваха, че Samsung в новите си флагмански смарт телефони както чиповете Exynos 2400, по този начин и Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm.

Феновете не бяха не запомнили голямото отчаяние от Exynos 2200, което принуди Samsung да употребява единствено чипове Snapdragon във всеки модел на миналогодишните Galaxy S23.

Galaxy S24 и S24 Plus

Но тази година Samsung постъпи по друг метод, като раздели версиите на Galaxy S24 по модели чипове. Всеки модел Galaxy S24 Ultra работи с най-новия чип на Qualcomm, в това число и интернационалните устройства. Но единствено северноамериканските версии на Galaxy S24 и S24 Plus се оферират с чипове Snapdragon 8 Gen 3. На международните пазари тези смарт телефони са снабдени с чипа Exynos 2400.

Фактът, че Samsung не е излязла от пътя си да популяризира Exynos 2400, е още един индикатор, че чипът не е напълно на равнището на своя еквивалент Snapdragon. Че Samsung избира да не притегля внимание към разликите в продуктивността и прекарванията.

Ютубърът Techmo реши да тества двете версии на Samsung Galaxy S24 от Канада и Европа. Той ги подложи на едни и същи бенчмарк проби и сюжети за потребление. Може да изгледате целия тест по-долу:

В бенчмарковете по-добре се показа Snapdragon 8 Gen 3, което е знак за това, което следва да се случи. Освен това Exynos 2400 загряваше повече по време на тези проби и използваше повече сила от чипа на Qualcomm.

Говорейки за продуктивност, Galaxy S24 Ultra се показа необикновено в теста за скорост против iPhone 15 Pro Max. Ще бъде забавно да забележим по какъв начин Galaxy S24 с Exynos 2400 ще се показа в сходен тест.

А в този момент да се върнем на днешния тест: Galaxy S24 с Exynos 2400 против Galaxy S24 със Snapdragon 8 Gen 3

Techmo употребява подложи смарт телефоните Galaxy S24 на непрестанно възпроизвеждане на видео, правене на фотоси, редактиране на изображения и игра на игри. Той също по този начин организираше диалози и ги тестваше в режим на подготвеност. Това значи, че е оставил смарт телефоните неактивни, с цел да се види по какъв начин въздейства този режим на живота на батериите им.

След като преминете оттатък бенчмарк тестванията в клипа, ще видите всички проблеми, които могат да повлияят на версията Eyxnos 2400 на Galaxy S24. 5G сигналът не е толкоз мощен, колкото при разновидността със Snapdragon, и смарт телефонът може да премине на 4G, даже когато има положително 5G покритие.

Екранът може да се затъмни, щом устройството се нагрее повече от 45ºC. Galaxy S24 с Exynos прегря повече от този със Snapdragon, когато изпълняваше приложения, изискващи продължителна продуктивност, като да вземем за пример играене на тежки игри.

Exynos се оправя зле и при тестванията на камерата, като сравненията страна по страна демонстрират размити цветове, които не постоянно съответстват с цветовете от версията със Snapdragon. И двата смарт телефона имат идентични задни камери, само че обработката се прави от разнообразни чипове.

Може би най-лошото нещо в Galaxy S24 с Exynos 2400 е животът на батерията. Поне съгласно тестванията, които Techmo извърши. Чипът Snapdragon 8 Gen 3 може би е по-ефективен и работи по-хладно от Exynos 2400. Това може да изясни за какво смарт телефонът с Exynos „ умря “ доста преди модела със Snapdragon. В края на теста последният към момента имаше 17% живот на батерията.

Ако си спомняте скорошния тест на батерията, в който съобщихме, че тази в Galaxy S24 е доста по-добра и превъзхожда тази в базовия iPhone 15. – в него версията на Galaxy S24 беше американска версия, затова с чип Snapdragon 8 Gen 3.

Все отново би трябвало да прибавим и очевидното: Това е единствено едно съпоставяне сред двете устройства.

Може би Samsung ще усъвършенства в допълнение софтуера на чипа Exynos 2400. Освен това действително сходното преживяване на версията Exynos 2400 Galaxy S24 не е толкоз неприятно, като се има поради, че друг път станахме очевидци на вълна от недоволства, както беше с Exynos 2200 Galaxy S22.

В същото време множеството ревюта обгърнаха версиите на смарт телефоните Galaxy S24 със Snapdragon, като се концентрираха върху модела Ultra. Както към този момент казахме, той е екипиран с чип Snapdragon в международен мащаб.

Но заключението наподобява е, че моделът Galaxy S24 със Snapdragon може би е по-добър избор от този с Exynos. Ако можете да се снабдите с първия – по-добре.

Едно от нещата, които сравнението не преглежда е изкуственият разсъдък в Galaxy – съществена характерност на серията Galaxy S24. Щеше да е забавно да се видят няколко образеца за Galaxy AI в двата смарт телефона и по какъв начин AI въздейства на чиповете, температурата и живота на батерията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР