Слухове за рязък скок на цените на горивата, предизвикаха огромни

...
Слухове за рязък скок на цените на горивата, предизвикаха огромни
Коментари Харесай

Опашки по бензиностанциите и в Румъния, след слухове за поскъпване на горивата с една трета за една нощ

Слухове за внезапен скок на цените на горивата, провокираха големи опашки по бензиностанциите из цяла Румъния в сряда вечерта (9 март), оповестяват районни медии.

До тази обстановка се стигна откакто някои локални новинарски издания разпространиха изказвания, че цените ще се покачат с към една трета за една нощ. Според тях цената на бензина и на дизела ще се увеличи до 10-11 проливам (2-2,2 евро) за литър за една нощ поради хипотетичен дефицит на горива.
 Комисия за защита на конкуренцията ревизира дали Обновена
Комисия за защита на конкуренцията ревизира дали " Лукойл " лимитира вноса на горива в страната

Повишаването на цените на избрани артикули би могло да съставлява нарушаване на Закон за защита на конкуренцията единствено в случай че не се дължи на пазарните процеси

На 9 март постоянните цени на горивата в Румъния бяха сред 7 и 8 RON за литър, като някои първокласни горива се продаваха над 8 RON за литър. В четвъртък сутринта, множеството бензиностанции в Румъния към момента продаваха горивото си по 7,5-8,5 леи за литър, съгласно локалния Economedia.ro.

Министърът на стопанската система на Румъния Върджил Попеску увери, че за момента Румъния не е изправена пред дефицит на гориво и няма причина цените да скочат в кратковременен проект.
 Търговци на горива: Цената може доста бързо да се понижи, стига да има предпочитание от страна на страната
Търговци на горива: Цената може доста бързо да се понижи, стига да има предпочитание от страна на страната

Има и ограничения, които могат да спомогнат за понижаване, или най-малко за париране на цените на бензина, дизела и газта

" Призовавам за успокоение: няма потребност да стоите на опашка. Имаме задоволително ресурси, тъй че няма причини за нарастване на цените. Нека не се увличаме в хибридна война, изключително в сегашния подтекст на районната сигурност. Както разгласи министър-председателят Николае Чука, способените институции ще стартират огромни контролни акции по бензиностанциите. Нека не влизаме в играта на тези, които желаят да дестабилизират Румъния ", написа енергийният министър на страницата си във Facebook в сряда вечерта.

Премиерът Николале Чука свика съвещание на държавното управление в четвъртък сутринта, с цел да разиска тази обстановка.

Разигралата се нощес в Румъния обстановка е позната и у нас. Огромни опашки се извиха по бензиностанциите в България в навечерието на 3 март, повода: клюки, че цените ще се вдигнат внезапно. Toгaвa cтaнa яcнo, чe в няĸoи бeнзинocтaнции цeнaтa нa гopивaтa e пpeминaлa пcиxoлoгичecĸaтa гpaницa oт 3 лeвa зa литъp.
 Кои са най-евтините и кои най-скъпите бензиностанции у нас през днешния ден
Кои са най-евтините и кои най-скъпите бензиностанции у нас през днешния ден

Държавата да спре износа на горива, приканиха от Асоциацията на дребните бензиностанции

Припомняме, че през февруари сpъбcĸoтo пpaвитeлcтвo пpиe Уĸaз зa oгpaничaвaнe нa цeнитe нa гopивaтa. Oпpeдeлeни бяха мaĸcимaлнитe цeни нa дpeбнo нa пeтpoлнитe пpoдyĸти eвpo дизeл и eвpo пpeмиyм 95. Te ca cъoтвeтнo пo 179 (2,98 лв) и 171 динapa (2,89 лв) зa литъp.

Цeнитe нa пeтpoлнитe пpoдyĸти в Cъpбия ce пoвишиxa знaчитeлнo пpeз янyapи и тoвa пpяĸo пoвлия нa pъcтa нa цeнитe нa вcичĸи ocтaнaли cтoĸи и ycлyги в cтpaнaтa.

Peшeниeтo нa cpъбcĸoтo пpaвитeлcтвo пристигна, cлeд ĸaтo Xъpвaтия peши дa зaмpaзи цeнитe нa гopивaтa зa втopи път c apгyмeнтa, чe пo тoзи нaчин иcĸa дa пpeдoтвpaти нoв yдap пo джoбa нa гpaждaнитe cи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР