Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове

...
Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове
Коментари Харесай

Съоснователят на Nexo Антони Тренчев: Действията на българските власти са абсурдни и незаконни. Ще заведем иск за 1 млрд.

Случващото се в България визира моя бизнес и житейски проекти в доста дребен аспект. Това сподели съоснователят на Nexo Антони Тренчев в първото си изявление в ефира на “На фокус с Лора Крумова " по Нова тв. Той разгласи още, че от дълго време не живее в България. 

" Действията на българските управляващи са неуместни, непотребни и голяма част от тях - противозаконни. Ние ще отговорим по подобавящия начин на това ", съобщи Тренчев. Ще заведем иск за 1 милиарда

Той отхвърли изказванията, че компанията му финансира терористи и още веднъж ги дефинира като “абсурдни ”. 

“Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със общоприет текст. Това е, което е показано и на сътрудниците ни, арестувани за малко в София ”, сподели той. 

По думите му формалните обвинявания - неговото и на Коста Кънчев, към момента не са връчени. 

Тренчев съобщи изрично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния лист на търсени лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo ”, посочи той, опровергавайки формалната теза на прокуратурата. 

Тренчев изясни, че Мохамед е правил транзакции в Nexo две години преди да попадне в листата на търсени лица. “Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в действително време ”, изясни Тренчев. Той посочи, че това е сертифицирана стратегия, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не. Тя се употребила от Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР.  “Това е допустимо единствено при блокчейн технологиите и криптовалутите ”, разясни Тренчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР