Случвало се е служебен кабинет да работи в рамките на

...
Случвало се е служебен кабинет да работи в рамките на
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Да се наливат пари безразборно, това е като да гасиш пожар с бензин

" Случвало се е длъжностен кабинет да работи в границите на нов парламент. Колко дълго може да продължи това - зависи от това какъв брой дълго ще се проточат трите опита да се образува държавно управление от новоизбраното Народно заседание. Президентът е задължен да свика новоизбрано Народно събрание в едномесечен период от началото на мандата му, което е денят на изборите. Румен Радев се вписва в този период ".

Това разясни пред БНР проф. Пламен Киров, учител по конституционно право.
По думите му изборът на ръководител на Народното събрание не е толкоз значим, изключително в толкоз фрагментиран парламент:

" Очевидно е, че ще би трябвало да бъде компромисна фигура, с цел да събере задоволително гласове. Важен е въпросът дали има формула, към която да се стигне до образуване на парламентарно държавно управление ".

В предаването " Нещо повече " проф. Киров увери, че конституционната рамка, при която работи служебното държавно управление, не му пречи при настоящ парламент да внесе план за държавен бюджет:

" Това е първото, което би трябвало да направи служебното държавно управление. Законът за държавния бюджет е дотолкоз значим, доколкото би представлявал финансовата рамка, в която ще се реализира политиката на едно държавно управление ".
Той напомни, че преди избори се дава обещание всичко и уточни като максима на българските политици - " аристократично е да обещаеш, еснафско е да си изпълниш обещанието ":

" Не виждам по какъв начин със законодателни ограничения може да се бори инфлацията. Да се наливат пари безсистемно, това е като да гасиш пожар с бензин. Трябва да бъдат търсени други средства, за които би следвало да се произнесат икономистите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР