Случвало ли ви се е шефът ви да ви хване

...
Случвало ли ви се е шефът ви да ви хване
Коментари Харесай

Интересни навици, свързани със съня, от цял свят

Случвало ли ви се е шефът ви да ви хване да спите на работното място? Тогава несъмнено ще съумеете да живеете добре в Япония. Често ли ви се желае да се приберете на обяд, да обядвате със фамилията си и след къса сънливост да се върнете на работа? Ако е по този начин, бихте желали да живеете в Испания.

Различните култури вършат нещата по друг метод, както и спането. Ще ви покажем забавни привички, свързани със съня от другите страни.

Гватемала: Спане с кукли

Според традицията на маите в Гватемала, в случай че сте тъжни или обезпокоени, можете да намерите облекчение, като спите с кукла под възглавницата си. Те имат вяра, че когато се разсъните на идната заран, всичките ви терзания ще бъдат отнети от куклата.

Бали: Сън от боязън

Сънят от боязън е неповторим за Бали в Индонезия. Хората там са известни с това, че попадат в бездънен сън по време на стресови обстановки.

Япония: Спане на обществени места

В Япония хората работят в продължение на доста дълги часове, което постанова те да имат къси дрямки по време на работа. Изследванията демонстрират, че като се направи къса сънливост по време на работа, фактически се усилва продуктивността и бдителността.

Мексико: Спане в хамаци

Хората в Мексико избират да спят в хамаци, вместо в кревати.

Норвегия: Децата спят навън

В Норвегия не е извънредно детето да спи в количката без родителите да са наоколо. Родителите имат вяра, че оставянето на децата им да дишат на чист въздух, до момента в който спят, ще ускори имунитета им. И защото Норвегия непрекъснато е класирана измежду най-сигурните страни за живеене, родителите на пръв взор нямат причина да се тормозят, че ще ги оставят без контрол.

Испания: Следобеден сън

Типичният испански работен ден стартира от към 9 часа сутринта до към 1:30 ч. И по-късно продължава от към 4:30 до 20:00. По време на следобедната отмора или сиеста, както я назовават, хората се прибират у дома, обядват и спят следобеден сън.

Англия: Спане чисто голи

Според проучване, извършено от Националната фондация за сън, една трета от интервюираните в Обединеното кралство оповестяват, че спят голи.

Съединени американски щати: Спане с домашните любимци

Докато има спорни теории по отношение на изгодите от сън с домашни любимци, това е методът, по който американците спят. Проучванията демонстрират, че над 70% от притежателите на домашни любимци споделят леглото си с приятелите си.

Афганистан: Многофункционални спални

Концепцията за обособени спални не съществува в Афганистан. Стаите в къщата служат за голям брой цели. Когато пристигна време за спане, хората опъват матраци и кревати и спят на тях. На сутринта ги прибират.

Кога заспиват децата в другите страни:

Докато се приема, че децата по целия свят спят едновременно, в реалност това е надалеч от истината. Ето по кое време си лягат бебетата и дребните деца в другите страни:

Между 18:30 и 19:00: Холандия

Между 19:00 и 20:00 часа: Нова Зеландия, Австралия, Обединеното кралство

Между 20:00 и 21:00: Индонезия, Канада, Филипините, Съединените щати, Тайланд, Китай

Между 21:00 и 22:00 часа: Япония, Виетнам, Сингапур, Малайзия

Между 10:00 и 22:30 ч.: Южна Корея, Тайван, Индия, Хонг Конг

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР