Случвало ли ви се е да останете с приятно, топло

...
Случвало ли ви се е да останете с приятно, топло
Коментари Харесай

10 отличителни черти на харизматичните хора

Случвало ли ви се е да останете с прелестно, топло възприятие след среща с някого? Да не следите политика, само че да не изпускате изявление на съответен политик? Да харесвате актьор, без да знаете точната причина?

Всички тези хора имат едно друго качество, което няма пояснение на хартия: харизмата. Думата идва от гръцки и се превежда като “Божи подарък “. Синоними са ѝ магнетизъм, прелест и обаяние.

Някои хора я имат и с лекост заразяват всички в близост, до момента в който други, колкото и да са чаровни, не съумяват да подбудят интереса на околните… И въпреки харизмата да е вродена, то с мъничко старания всеки би могъл да освободи това изключително омагьосване. Днес ще се опитаме да разберем какво откроява тези персони от нас.

1. Първото усещане

Всички знаем, че първото усещане се трансформира мъчно. Разочарованието, което остава след него, е като „ бодил в очите “. В изследване отпреди няколко години излиза наяве, че доста от работодателите в Съединени американски щати авансово вършат хипотези за характера на бъдещия претендент съгласно фотографията в CV-то.

Съвет: Невъзможно е постоянно да сте положителни при първа среща, само че напълно умерено може да разкриете настроението си. Искреността е ключът към доверието.

 10 отличителни черти на харизматичните хора

2. Кога и по какъв начин да споделят нещо персонално?

Откровеността е най-отличителната линия на един неотразим човек. Изследванията сочат, че развиването на другарството се основава значително на саморазкриване: шерване на детайлности за вашия живот с различен човек. Ако обаче прекомерно бързо издадете персонална информация, рискувате да бъдете възприети по различен, неприветлив метод.

Съвет: Опитайте се да усещайте по кое време е належащо да споделите нещо, с което да мотивирате близките, и по кое време – действителна преживелица от живота си.

3. Харизматичните хора сортират словото

Думите са значима част от всекидневието и е нужно деликатно да ги сортираме съгласно обстановката и хората. Харизматичните хора са толкоз харесвани, тъй като извличат хубавото във всяка обстановка.

Те да вземем за пример няма да се оплакват, че би трябвало да вършат презентация за работа, а ще се възползват от опцията да намерят нова информация, която ще ги обогати. Няма да недоволстват, че в 8 часа сутринта имат делова среща, а ще споделят, че сутринта ще се срещнат с нови хора. Няма да измърморят, че след дълъг работен ден ще би трябвало да се захванат с домашен обвързване, а ще споделят, че ще свършат нещо ползотворно, потънали в размишления за живота.

Съвет: Избраните от вас думи могат да оказват помощ на другите да се усещат по-добре в лична си кожа и това да накара и вас да погледнете нещата под различен ъгъл.

4. Не намират смисъл в клюките и битовизмите

Дори и битовите диалози се трансформират в енергийно поле. Кой и за какво е направил по този начин, тях не ги касае, само че съумяват да приключат тематиката с един логичен отговор. Не са „ дребни души “ и не завиждат на триумфа на другите. Те знаят какво желаят да реализират с живота си и отъпкват личната си пътека.

Съвет: Подкрепяйте и помагайте на хората безплатно.

5. „ О, кажи! “

Не в оня нахалния смисъл обаче! Учени от Харвард откриват, че хората, които задават повече и смислени въпроси в диалозите са по-предпочитани като сътрудници, в сравнение с равнодушни хора.

Съвет: Нека въпросите не са подбудени от любознание, а от желанието да създадете по-дълбока и прочувствена връзка с хората.

 10 отличителни черти на харизматичните хора

6. Уязвимост?

Уязвимостта значи нерешителност и подозрение. А това са качества, които по никакъв метод не са присъщи на хората със мощна харизма. За да се справите с казуса обаче се изисква много храброст. Например, отивате в инцидентно кафене и каните първия срещнат на кино или пък непринудено представяте план пред 300 души, макар че имате уплаха от обществени изяви.

Съвет: Опитайте се да се опълчите на личните си страхове и всеобщото мнение.

7. Оставят хората да приказват за себе си

Хората обичат да приказват за себе си. Изследвания демонстрират, че мозъчните елементи, свързани с мотивацията и възнаграждението, са най-активни, когато участниците споделят информация обществено. Но и когато приказват за себе си… без никой да ги слуша.

Харизматичните хора имат навика да кимат. Изследователката на държанието Ванеса Ван написа: „ Щом събеседниците им спрат да приказват, този вид хора кимват три пъти бързо и след това индивидът против тях продължа да приказва. “

8. Остават движимостите си встрани

Заинтересованите хора не ревизират телефона си през 2 минути и не се концентрират върху нищо друго, даже и за момент. Никога не можете да впечатлите даден човек, в случай че вниманието ви е ориентирано в екрана на телефона. То е скъп подарък в днешно време.

9. Собственици на състрадателни и съчувствени души

Вярно е, че тяхната харизма може да ги изстреля на върха на света, само че това не е нещо, за което тези благи хора копнеят. Те обичат да остават смирени и състрадателни към останалите. Никога не възприемат харизмата си, в която мощно имат вяра, като метод за реализиране на популярност.

 10 отличителни черти на харизматичните хора

10. Силно имат вяра в дадена идея и самоуверено я споделят

Харизматичните хора имат вяра в нещо толкоз мощно, че просто не могат да мълчат за това. Тяхната пристрастеност и разбиране се виждат незабавно от другите. Ако вярвате в нещо надълбоко и енергично и то е в сходство с вашите дейности, тази пристрастеност ще провокира мощни страсти у хората и ще ги накара да се почувстват щастливи да се причислят към идеята.

Дори в случай че тя провокира реакции единствено у един човек, това е симптом на харизма. Харизматичните хора се разпознават, тъй като се борят неуморно за своите цели.

Съвет: За да бъдеш харизматичен, даже и да не влизаш в стандартите за хубост, би трябвало просто да си упорит, бодър, радушен и изпълнен с добрина към света и хората.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР