Случилото се във видинската организация ще доведе до един оздравителен

...
Случилото се във видинската организация ще доведе до един оздравителен
Коментари Харесай

Филип Попов за оставката на ръководството на БСП във Видин: Ще доведе до оздравителен процес 


Случилото се във видинската организация ще докара до един възстановителен развой, даже и да има още напуснали я социалисти, сподели Филип Попов, някогашен депутат и член на Националния и Областния съвет на във Видин, на пресконференция в града, съобщи Българска телеграфна агенция. Попов е безапелационен, че това ще докара до една по-единна и консолидирана преди идния избор.

Вчера деветима членове на   оповестиха напускането на редовете на партията и видинската общинска организация остана без управление. 

е идея, не се продава и не се предава, съобщи Филип Попов. Представителите на Областната и Общинската организация на във Видин изрично отхвърлиха отправените обвинявания от напусналите партията социалисти, които оповестиха претекстовете си през вчерашния ден в своя декларация.

Проф. Радослав Гайдарски, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на и отговорник за Видинска област, съобщи, че след извършена среща с партийните секретари и ръководители на партийни организации от община Видин, те показват своето изрично противоречие с позицията за положението на видинската организация и водената политика от централното управление на, изразена преди ден от напусналите я  членове. Видинските социалисти след случилото се са по-консолидирани от всеки път. Радослав Гайдарски  каза още, че не е сюрпризиран от напускането на тези хора и то е предстоящо, тъй като те нямат нищо общо с. Той ги дефинира като “хора, които търсят да са на хранилка “ и съобщи, че в организацията „ не страдат за напусналите, които от дълго време са желали да освободят ". Той показа, че от години са изключително тежки взаимоотношенията вътре в партията с управлението на видинската общинска организация, в която членуват две трети от социалистите в област Видин.

Проф. Гайдарски сподели още, че от години вътре в, освен във Видин, само че и в страната, вървят процеси за дестабилизация на партията, които водят до „ проведен безпорядък “, и то направлявани от нейни членове, които той дефинира като " камарила " (група от нечестни персони, които въздействат върху ръководството, извличайки персонални облаги). Независимо от това, социалистите през днешния ден потеглят към изборите през октомври по-мотивирани и сплотени, съобщи той.

Предстои в идващите дни  Изпълнителното бюро на Националния съвет на да образува работна група и да се направи проверка на финансовото положения на Общинската организация на БСП-Видин, да се организира общинско заседание и регионална конференция за попълване на управителния им състав, след което социалистите по места би трябвало да създадат номинации за листите на партията в 5 -избирателен регион за идния на 2 октомври избор, сподели Попов.

В конференцията участваха също Лъчезар Предоев, регионален координатор на партията за района, и Илиян Томов, член на видинската партийна организация. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР