Случилото се е експлоатация на детски труд. Така коментира в

...
Случилото се е експлоатация на детски труд. Така коментира в
Коментари Харесай

Георги Богданов за случая с детето, което реди павета: Експлоатация на детски труд

Случилото се е употреба на детски труд. Така разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " казусът с детето, което реди павета в София - Георги Богданов, изпълнителен шеф на Национална мрежа за децата.

" Това е пояснение на закона, пояснение на естественото публично отношение. Разбира се, доста хора споделят противоположното: Че надали на детето се учи на труд, надали не то би трябвало да се труди вместо да ви виси телефона. Но това е нещо напълно друго когато едно дете се учи на труд, и тогава, когато едно дете е заставено да работи на столичен бул. и реди павета. Ако това дете редеше павета в двора си и помагаше на татко си, това е окей, само че да седи на публично място и да го прави това, е много незаконно ", изясни Богданов и изрази вяра да бъде наложена глоба на работодателя.

" Очаквам  да се наложи глоба на работодателя, който е позволил дете на обекта, с цел да може в действителност да не се позволява повторно такова произшествие. Защото това е произшествие, в което дете на към 10-годишна възраст реди павета в 40-градусова горещина. Второто, това, което би трябвало да бъде направено и което евентуално ще бъде направено от обществените служащи, е да се даде наставление на родителя, и въобще да се ревизира цялостната фамилна обстановка към детето, тъй че да се види дали детето е било употребявано и различен път при такива обстановки.

Също по този начин да се даде опция на родителите да си вземат записка за това, което са създали, да схванат, че това е погрешно, и това може да докара до доста съществени проблеми за здравето и живота на детето. Вече и двете организации: И Държавната организация за протекция на детето, и Инспекцията по труда също се синтезирали и работят по случая ", сподели още специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР