Случаят в центъра за деца и младежи с увреждания „Хризантема“

...
Случаят в центъра за деца и младежи с увреждания „Хризантема“
Коментари Харесай

Майка разкри още потресаващи истории за домовете за деца с увреждания

Случаят в центъра за деца и младежи с увреждания „ Хризантема “ в Габрово провокира вълна от отвращение и съпричастност. Пред Българска национална телевизия майка на дете с хидроцефалия описа потресаващи обстоятелства за отношението към деца с сходна орис у нас.

Тя споделя, че незабавно откакто се схванало, че детето има съществено увреждане, предложили да го остави в дом, където за него да се грижат експерти. „ Щели да се грижат доста по-добре за нея, доста добре да се отнасят и едни тип детето да си остане на държавна прехрана, без право аз да го виждам. Аз желаех тя да си остане “, споделя дамата.

Тя твърди, че казусът в дом „ Хризантема “ не е изключение, а за жал, постоянно срещано събитие. Категорична е, тъй като твърди, че неведнъж е ставала очевидец и е чувала истории от майки в нейното състояние. „ Виждала съм, чувала съм по какъв начин са се карат на децата, по какъв начин ги удрят, какъв брой било неспособно детето, за какво не било слушало дадения личен състав. Психически, физически го травмират. Ужасяваща панорама ме е побърквала “, споделя майката.

До скоро щерка посещавала дневен център за деца с увреждания, където по думите също постоянно се случва личният състав да протяга ръка на децата.
Причина за насилието в обществените заведения се крие в това, че там най-често работят хора, които нямат нужният опит и подготовка, съгласно дамата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР