Случаят Скрипал“ не е имал за цел да повлияе на

...
Случаят Скрипал“ не е имал за цел да повлияе на
Коментари Харесай

Академици: ”Скрипал” развали спокойствието в Европа, светът още не е двуполюсен

Случаят „ Скрипал “ не е имал за цел да повлияе на изборите в Русия, а да наруши спокойствието в Европа и света, съобщи акад. Стефан Воденичаров. Светът още не е двуполюсен, той е еднополюсен и другият полюс ще се появи скоро, само че това ще бъде Китай, а не Русия, счита акад. Георги Марков. " Който е подхванал случая „ Скрипал “ не си е мислил, че успеха на Путин по някакъв метод ще бъде повлияна в Русия. Просто характерът на руснака е напълно различен и той няма да се повлияе от това. Но този резонанс, който се получи, който наруши привидното успокоение в Европа и в света, някак си сякаш е бил подложен тъкмо с тази цел – не изборите в Русия, а просто Европа и светът да претърпят тези разтърсвания, тъй като те ще отзвучат доста постепенно. Освен дипломатическите напрежения, като се изключи че това пречи на икономическите връзки сега, има и една по-далечна цел – да бъде провалено Световното състезание по футбол в Русия, което също ще постави един огромен отпечатък. Затова си мисля, че задачата е била не изборите в Русия, а развалянето на ситуацията ". Академик Воденичаров дефинира позицията на България пред БНР като рационална.

Акад. Георги Марков разяснява, че втора Студена война не може да има. По думите му за момента светът към момента не е двуполюсен, само че в случай че се появи различен полюс, той ще е Китай, а не Русия: " За жал, човешката история е наситена с войни. Дори историческите столетия се бележат от войни, само че не се повтарят тъкмо събитията едно към едно. Сега не може да има Студена война, тъй като светът още не е двуполюсен, той е еднополюсен и другият полюс ще се появи скоро, само че това ще бъде Китай, а не Русия. Тогава може би ще има втора Студена война. Така че би трябвало да се внимава с определението война. /…/ И в новата история България е сред две велики страни – Германия и Русия. Англия я дели единствено един канал, само че тя е доста по-близо до своите някогашни колонии в Съединени американски щати. Англосаксонските сили най-много се притесняват от придвижване по комбиниране на немските технологии и съветските запаси. Поради това Германия и Русия постоянно би трябвало да се „ изтребват “ като в двете Световни войни и други да печелят от това ", сподели Марков.

Те разясниха и учредяването на сдружението „ Инициатива Единение “. Тази седмицата учени, общественици и български индустриалци учредиха сдружението „ Инициатива Единение “. Една от главните цели на сдружението е подобряването на качеството на живот на българите, показаха учените.

Националната цел на България би трябвало да бъде заслужен живот на българите, от това се нуждаем, посочи някогашният ръководител на Българска академия на науките: " Поканихме българските индустриалци, не предприемачи. Българските индустриалци са тези, които основават работните места, тези които си заплащат налозите тук и те са заинтересувани техните предприятия да се развиват. Нас – интелектуалците и учените, политиците надали ще ни чуят. Но огромните данъкоплатци несъмнено ще ги чуят. Затова ги поканихме. Добре че се откриха хора с възприятие за принадлежност към България, които се включиха в тази самодейност. /…/ Важното е да се възвърне държавността, да се отстранен преградите пред инициативните хора и да не им се пречи да вършат огромни стъпки напред. Затова водим диалози за това да се прегледа законодателната база, да се видят всички нормативни актове, които са над 2000, да се вкара час по-скоро електронно ръководство ", сподели още той.

" За да има единство не би трябвало да вършим партия. Ще се изхабим. Има заплаха да бъдем използвани, само че ще се постараем да не бъдем ", съобщи акад. Георги Марков.

Акад. Воденичаров беше безапелационен, че измененията в дълготрайните планове на страната, предприемани при промяната на ръководството, не водят до положителни резултати: " Проблемите, които сега тежат на България, всяка смяна в тяхното ръководство – резултатите се виждат след 10-15 години. Рязката смяна на дълготрайните планове не води до положителни резултати. Затова нашето предпочитание и това, което се опитваме да създадем е да обсъдим с повече българи кои са националните цели и по какъв начин да бъдат реализирани, да ги споделим с политиците и ръководещите и тези неща да бъдат по някакъв метод узаконени и които поеме тегобата да ръководи страната, да знае кои са те. В момента огромният проблем на България е, че сме доста небогати. Да седнем в границите на един по-къс интервал да възстановим стопанската система. Това са претекстовете, които ни карат да дискутираме с обществото ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР