Случаят със сделката за ЧЕЗ се политизира. Това заяви пред

...
Случаят със сделката за ЧЕЗ се политизира. Това заяви пред
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ обясни на свой колега от БСП защо управляващите не са изискали повече данни за сделката за ЧЕЗ

Случаят със договорката за ЧЕЗ се политизира. Това съобщи пред Канал 3 депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. Неговият сътрудник от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов също е на мнение, че политиците са хванали тематиката с продажбата и я нищят повече от самите специалисти.

Червеният политик упрекна ръководещите и съответно Борисов, че имат виновност за това, че е липсвала информация за кандидат-купувача на чешката компания.

Според Валентин Николов обаче, държавното управление не може да желае предварителна информация, защото би се изтълкувало в Чехия като интервенция в договорката. Депутатът от ГЕРБ счита, че тъкмо в този момент е моментът да се изиска справката. Николов е на мнение, че казусът „ ЧЕЗ” е добра опция да се промени Законът за енергетиката, с цел да се отбрани още по-добре националната сигурност. С поправките страната ще има 34% дял в енергийните дружества или така наречената блокираща квота при положение на продажба.

Коментар към продажбата направи пред bTV и чешкият министър председател Андрей Бабиш, който е обезпокоен от новините от България. Чешката страна няма желание да анулира договорката за ЧЕЗ. Вчера той е провел телефонен диалог сътрудника му Бойко Борисов. Министър-председателят на Чехия е изразил подготвеност да даде на българските управляващи материалите с резултатите от инспекциите по договорката.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР