Случаят с парите от Венецуела много прилича на една класическа

...
Случаят с парите от Венецуела много прилича на една класическа
Коментари Харесай

Кой и защо превежда милиони от Венецуела на българин?

Случаят с парите от Венецуела доста наподобява на една класическа скица, която се употребява в офшорните зони и това, което ми прави усещане е, че България е имала такива пробойни, които дават опция да бъдат откривани такива сметки. Това сподели специалистът по интернационална сигурност Димитър Гърдев в ефира на " Плюс-Минус. Коментарът след новините " по Нова тв.

" Ако би трябвало да се върнем към " Панама пейпърс ", там всички бяха юристи – адвокатски адвокатски фирми в офшорните зони се употребяват тъкмо за такива анонимни преводи и за разстилане на парите в следствие по разнообразни сметки. Тук има класическо пране на пари, тъй като една държавна нефтена компания не може в следствие да разпределя към спортни федерации, към разнообразни търговски компании ", сподели още Гърдев.

Журналистът Валерий Тодоров  заяви, че е явно, че става дума за мрежа. " До този миг не знаем какъв интервал обгръща цитираното следствие – какви са обстоятелствата, кои са лицата, за какво през България, за какво тъкмо този човек. Очевидно, че той не е инцидентна фигура. Такива хора има задоволително на брой, доста постоянно те са адвокати, юристи, т.е. хора с опит в интернационалните покупко-продажби. Лично аз не съм сюрпризиран от обстоятелството, че има подобен човек. По-скоро е любопитно за какво Венецуела, за какво това се разкрива в този момент на фона на останалите кавги -  стана много горещо. Мисля, че с навлизането в предизборната конкуренция – това са единствено ордьоврите, а по-горещите тематики занапред предстоят ", акцентира той.  

Тодоров изясни, че казусът не е видян в този момент. " Въпросът е за какво изниква в този момент. В момента стартира един вътрешен баланс на плюсовете и минусите от избира на една или друга власт. В момента и международната общественост и огромна част от европейските страни са изправени пред този избор – какво да изберат сред интернационалното право и морала ", сподели още журналистът.

Според него общата нишка сред случая с парите от Венецуела и случая " Гебрев " са изборите.

" Според мен има някакъв частен интерес в този случай. Този частен интерес е в самото раздухване на случая ", сподели Валерий Тодоров.

Димитър Гърдев предизвести, че е извънредно значимо да се стигне до разплитането на случая " Гебрев ", тъй като в противоположен случай може да има съществени последици за страната ни.

" Не инцидентно в България имаше доста дейна седмица. Не инцидентно са извикани и са потърсени срещи с тези посланици и ние би трябвало да обърнем внимание на изказването на съветския дипломат. Само за няколко дни имахме сериозна дипломатическа интензивност, тъй като казусът с Гебрев и тази тенденция, която закупи той, че вероятно става въпрос за операция  на Руското военно разузнаване на територията на България – не би трябвало да се " хвърлят " такива версии, тъй като има огромни последици. Ако това е по този начин, това е съображение за нови наказания. В тези наказания може да попадне и " Турски поток " ". Може да го направи " Гръцки поток ". Така че стигането до истината на следствието е извънредно значимо ",каза той.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР