Случаят с аварията в метрото между станции Театрална“ и Хаджи

...
Случаят с аварията в метрото между станции Театрална“ и Хаджи
Коментари Харесай

Мата Хари удари отново! Този път по гордостта на Борисов - метрото

Случаят с повредата в метрото сред станции „ Театрална “ и „ Хаджи Димитър “ се развива като микс от: парадокс от Кафка, престъпна мистерия за виновника като по Агата Кристи и инфантилност като от ”Летящия цирк ” на Монти Пайтън. Помните ли: ”Това овце ли са? ” ”Да, овце са. ” ”Тогава за какво са накацали по дърветата? ”
Шефът на метрото инж. Стоян Братоев, притиснат сред партийните и едни други ползи уточни невъзмутимо Перловската река, която, видите ли, е отговорна за злощастната обстановка. Да се смеем ли, да плачем ли… Братоев е професор, сериозен човек и би трябвало да му имаме вяра.

Той може и да не си дава сметка, само че историята замязва към този момент на оня срам с чекмеджето в спалнята на Борисов: на всички им е ясно защо става дума, само че не престават да ни пробутват тъпотиите за Мата Хари и аранжирани милиони.

Имало три версии за повредата, която стана месеци след величественото разкриване, равно по историчност на откриването на Триумфалната арка в Рим от император Константин.

Първата версия: ненадейно повишаване на водите отместило бетонния под и някакви плочи. Девет бала талази в Перловската бара? Проф. Георги Рачев незабавно да се заеме с този връх в климатологията.

Второто пояснение надминава даже първото: Влошени химикомеханичните свойства на почвата довели до втечняване на пясъка под метрото. Представяте ли си бе, хора – полутечен пясък. Ако по бетономорието химикомеханичните свойства се объркат и плажовете се втечнят – отиде ни туризмът. Не че в този момент го има в естествен тип, само че полутечен е прекомерно авангардно… Говорих с едни специалисти и те викат, че има редица начини и способи за установяване динамичната здравина на почвите. Нормалните хора вършат това преди да се захванат с каквото и да било строителство. Сигурно съм попаднал на неправелните специалисти.

Има и трети вид за случилото се, само че не му оръщайте огромно внимание, тъй като е малко евентуален. Става дума за човешка неточност. Ако проектантът или изпълнителят са си бъркали в… джоба, вместо да си свършат работата както би трябвало. Това, несъмнено, няма по какъв начин да е човешка неточност, тъй като строителите са „ Трейс “, а те са безпогрешни. Питайте Борисов или Фандъкова и ще ви кажат.

Как е по света, питат се мнозина.

Тунелът под Ла Манш минава на дълбочина 50 m под дъното на морето. Дълъг е 50 км. Влаковете летят със 160 км в час в двете направления сред Франция и Англия. И доста необичайно – няма никакво втечняване на пясъка! Нито подът на тунела е поддал.

Лондонското метро е минало под Темза две години преди Априлското въстание.

И тъй като тези дни министър председателят е на вълна Навални и Русия, да го светнем, че Московското метро пресича на 18 места река Москва. А тя е река, а не като Перловската. Но няма течове, ти да видиш…

Петербургското метро минава под Нева – цели 125 км, а станция „ Адмиралтейская “ е на 84 метра подземен. Досега са се разваляли единствено ескалатори.

В доста сложна естествена среда - вода и скали, е издигнато метрото в китайския град Циндао. Счита се за същинско знамение на инженерните и строителните умения.

В Хелзинки, Финландия, е издигната най-дълбоката станция на метро под вода в света. Не тече, няма разместени подове.

Това е ситуацията. Никъде не се откриват данни за полутечен пясък, нито за издънки с бетона.

Освен това да знаете, че на доста места по света строителството на нови линии е по-евтино, в сравнение с в София. Как става този номер – не знам. Мирише ми на скрит план против Борисов и Фандъкова. Мата Хари удари още веднъж. Този път да по най-милото на премиера… - метрото. Вие какво си помислихте?...

" Това метро ли е? " " Да, метро е. " " Тогава за какво плува в Перловската вада? "

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР