Случаят с 33-годишната жена от Сливен, която почина при странни

...
Случаят с 33-годишната жена от Сливен, която почина при странни
Коментари Харесай

Експерт: Отношението към родилките в България трябва да се промени

Случаят с 33-годишната жена от Сливен, която умря при странни условия след раждането на първото си дете, повдигна голям брой въпроси отнсно родилната грижа в лечебните заведения и отношението на медиците към майките.
Според Мария Пеева, която е майка на 4 деца, казусът е драматичен и заплашителен, само че най-лошото е, че не е индивидуален.

" От първото ми раждане, което беше преди 25 години, нещата не са се трансформирали доста. Това бе едно кошмарно раждане. Бяхме три родилки, като едната заспа и започнаха да ѝ удрят плесници. Следващите ми раждания бяха платени, несъмнено. Човек може да заплати за по-луксозна болница, за по-специална техника, само че да платиш за отношение - не е обикновено ", безапелационна е майката.

По думите ѝ би трябвало да има коренна смяна при ражданията и тя би трябвало да пристигна точно от медиците.

Мнението на психотерапевта от " Мрежа за модерна родилна грижа " Елена Кръстева е, че има систематична неточност в цялата родилна грижа.

" Липсва приет и обединен стандарт, който да е съгласуван с интернационален стандарт. Трябва да бъдат ангажирани хора, които да трансформират актуалните родилни практики у нас. В България се ражда по метод, който не е оневинен за 21 век. Няма статистика, няма протоколи за осъществените интервенции, това не е обикновено ", акцентира експертът пред Bulgaria ON AIR.

Тя означи още, че отношението към родилките в лечебните заведения би трябвало да се промени изцяло.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР