Случаят прибави своята доза напрежение в международните отношения. Според express.co.uk

...
Случаят прибави своята доза напрежение в международните отношения. Според express.co.uk
Коментари Харесай

Нов шпионски скандал с Китай

Случаят прибави своята доза напрежение в интернационалните връзки. Според express.co.uk основна роля в интервенцията е изиграло английското външно разузнаване (МI 6). Китайските управляващи са доста разтревожени, че бягството ще разреши на Съединени американски щати и Обединеното кралство да ускорят развиването на отбранителни стратегии против хиперзвукови ракети. Освен това, с цел да обезврежда евентуалното приключване на информация, Китай евентуално ще се нуждае от към две години, считат специалисти.

Според оскъдните данни, емигрилалият експерт е следвал в Англия и е работил в държавната авиационна промишленост на Китай, по-специално в създаването на хиперзвуково оръжие и нова система за изстрелване на хиперзвукови ракети.

Ракетният инженер е влезнал в контакт със конструкция на английското разузнаване в Хонконг в края на септември предходната година. Знаейки, че е изправен пред разстрел, в случай че бъде оголен, той е изискал леговище за себе си, брачната половинка си и детето им. Бягството на фамилията е било проведено от тричленен английски екип, със знанието на Централно разузнавателно управление на САЩ и осъществено...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР