Случаят предизвика детайлни проверки за безопасността на машините Boeing, но

...
Случаят предизвика детайлни проверки за безопасността на машините Boeing, но
Коментари Харесай

В машините на Boeing продължават да се идентифицират нови проблеми

Случаят провокира детайлни инспекции за сигурността на машините Boeing, само че наподобява проблемите не свършват: в понеделник аероплан 787 Dreamliner кацна спешно, ранявайки десетки пасажери, а водачът сподели, че краткотрайно е изгубил надзор над самолета. Все отново екипажът е приземил самолета безвредно, само че повода за случая с въпросния полет от Австралия до Нова Зеландия остава неразбираема. Авиокомпанията LATAM приказва за механически случай, до момента в който от Boeing обявиха, че събират повече информация.

Още след първия случай с падналата врата (вероятно поради разхлабени болтове), пазарната оценка на Boeing понижа с над Щатски долар 40 милиарда – и евентуално наклонността ще продължи.

През февруари водачи на 737 Max на United Airlines рапортуваха за блокиране на контролните системи, а преди две седмици Федералната авиационна администрация (FAA) означи проблеми с сигурността на оборудването за топене на моделите 737 Max и 787 Dreamliner, което може да докара до загуба на двигателна сила на моторите.

Все отново FAA позволява на самолетите да продължат...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР