Случай на COVID-19 е регистриран в още едно детско заведение

...
Случай на COVID-19 е регистриран в още едно детско заведение
Коментари Харесай

COVID-19 в столична детска градина

Случай на COVID-19 е регистриран в още едно детско заведение в София.

Майка и дете са дали позитивен резултат в 185-та детска градина в кв. "Дружба ". Няма позитивни проби измежду личния състав, заяви пред БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова. Утре детската градина ще бъде затворена.

Тестват 12 деца за COVID-19 от столична детска градина

Фандъкова уточни, че Столична община не е съгласувала осъществяване на абитуриентски балове в нощни заведения и питейни заведения, само че съгласно заповедта на здравното министерство заведенията могат да работят с половината от потенциала си.

В София през изтеклата седмица полицията е съставила 88 акта за нарушаване на разпоредените противоепидемични ограничения, нарушителите с предизвестие са над 70.

Фандъкова: Предупрежденията не дадоха резултат, по тази причина в този момент има санкции

Най-малко са нарушаванията в транспортните средства на градския превоз - при 800 осъществен инспекции са санкционирани 13 пасажери без маски, сподели столичният кмет:

"Ние всички би трябвало да живеем в изискванията на ковид, спазвайки напълно не толкоз строги ограничения. Мисля, че носенето на маски не пречи на никого да си прави работата, да се разхожда, даже да посещава културни или спортни мероприятия. Тоест това е една мярка, която от една съгласно експертите оказва помощ, а въпреки това не пречи кой знае какъв брой доста хората да живеят обикновено ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР