Случаите на заразяване с коронавируса в Аржентина от началото на

...
Случаите на заразяване с коронавируса в Аржентина от началото на
Коментари Харесай

Препълнени болници в Аржентина, случаите на COVID-19 достигнаха над 3 млн.

Случаите на заразяване с ковид в Аржентина от началото на пандемията доближиха 3 милиона, а медици оповестяват, че лечебните заведения са достигнали лимита на потенциала си, макар засилените ограничения за понижаване на разпространяването на заболяването, съобщи Ройтерс.
Здравното министерство заяви нощес за 11 394 нови случая за последните 24 часа, с което броят на инфектираните надвиши границата от 3 милиона. Освен това са регистрирани и 156 нови смъртни случая, с което починалите доближиха 64 252.
Правителството на президента Алберто Фернандес заяви тази седмица за нова серия от по-строги ограничавания, откакто втората вълна докара до запълване на интензивните отделения и слагане на нови върхове по брой на случаите и жертвите. Но медици споделят, че това не е задоволително.
"Хората би трябвало да са малко по-внимателни и да знаят, че лечебните заведения са цялостни, а медицинският личен състав е отпаднал ", съобщи Лусиана Берти, 41-годишна хирургична асистентка.
Южноамериканската страна, минала през тир години на криза, задълбочена от пандемията, се пробва да откри баланс сред контрола над вируса и отбраната на нестабилното икономическо възобновяване, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР