Случаите на вербална и физическа агресия в последно време зачестиха

...
Случаите на вербална и физическа агресия в последно време зачестиха
Коментари Харесай

Увеличен брой охранителни фирми пазят Пирогов, но бият лекари и сестри

Случаите на вербална и физическа експанзия напоследък зачестиха в УМБАЛСМ "Пирогов ". Категорично осъждаме бруталното принуждение над наш сътрудник, пишат в писмо до медиите лекарите и сестрите от незабавната помощ.
Ръководството на болничното заведение е известено и знае за зачестилите случаи, само че нехае. От поемането на управителния пост на изп. шеф проф. Асен Балтов макар тежкото финансово положение на болничното заведение, той усилва охранителите от 12 на 27 чиновници.

Той е сключил контракти с три охранителни компании и отново ни бият. Към сегашния миг не е ясна каква е ролята на тази защита, да опазва болничния инвентар, да претърсва персоналните коли и багаж на лекари и сестри, да четат вестници, да си играят по телефоните на столчетата, на които са сложени пред входовете. Или би трябвало да се грижат за сигурността на лекарите и сестрите и на пациентите. Няма никаква успеваемост от тях. Може би проф. Балтов се усеща по-сигурен от тяхното наличие, само че не е известно от какво се бои и за личния състав са безусловно безполезни.

Относно пребитата здравна сестра е значимо да се разбере повода за какво е била сама на нощна промяна в поделение с рисков фактор, вземайки поради контингента от пациенти на Клиника по Токсикология. Проблемът е доста бездънен и се корени в неприятното ръководство на управлението на болничното заведение, водещо до всеобщото овакантяване на лекари и сестри, където техният дефицит става все по осезателен, за разлика от раздуването на администрацията.

Пребитата здравна сестра е нападната и просната в безсъзнание пред вратата на манипулационната, без да е предизвикала с нищо пациента. Не е имало диалог. Въпросният пациент е нападнал и други пациенти по болничните стаи, след което чупи стъклената врата на отделението и бяга.
Медицинската сестра е обезобразена с тежко разтърсване на мозъка, изпитва мощна физическа и прочувствена болежка. Телесните премеждия, дай Боже да преминат без последици, само че болката от унижението и накърненото достолепие мъчно ще зараснат.

Проф. Балтов знае да уволнява /визирайки случая с уволнените сътрудници от Спешното отделение/, само че не знае и не желае да пази чиновниците. Останалото е грозна проява на угриженост, която той продава за личен имидж. Уволненият екип понесе своята отговорност пред обществото.

А кой ще понесе отговорността за пребитата здравна сестра в "Пирогов ".
Как ще реагира обществото в този момент и докога ще се отнася по подобен метод с хората, които се борят за живота и се грижат за неговото здраве. Изниква въпросът по какъв начин да се защитим от експанзията над нас, откакто политици, министри и шефове са безсилни да ни оказват помощ. Министърът на опазването на здравето пази шефа проф. Балтов. Защо не пази личния състав? При тази обстановка, отговорът е един...Изборът на отбрана е наш! ", пишат още лекарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР