Случаите на онкологични заболявания при хора под 50 г. са

...
Случаите на онкологични заболявания при хора под 50 г. са
Коментари Харесай

ЕПИДЕМИЯ ОТ РАК: Случаите на онкологични заболявания при хора под 50 г. са скочили с 80% за 30 години

Случаите на онкологични болести при хора под 50 година са скочили с 80% през последните 30 години, което кара експерти да дефинират протичащото се като " зараза от рак " измежду младите.
Учени и лекари предизвестиха за обезпокоително повишаване на броя на случаите на рак измежду хората под 50-годишна възраст. Анализът идва, откакто Кейт Мидълтън, принцесата на Уелс, разгласи, че е диагностицирана с рак.
42-годишната Кейт разкри, че лекарите й са разкрили рак, откакто е претърпяла тежка коремна интервенция. Операцията е била за лекуване на нераково положение, само че принцесата сподели в изказване, че медицинският екип по-късно е разкрил, че има рак.
Тя не посочи какъв тип рак е открит и какъв брой тежко е положението й. Въпреки това Кейт увери нацията, че е в „ ранните стадии “ на превантивната химиотерапия за лекуване.
Редица звезди на сходна на Кейт възраст също приказваха за своите диагнози рак.
След изказването на принцесата професор Андрю Бегс от Бирмингамския университет предизвести, че има възходящ брой хора под 50-годишна възраст и даже под 45-годишна възраст, които са диагностицирани с някаква форма на рак.
Проф. Бегс, който управлява клиника за наследствени ракови болести, сподели, че това нарастване може да се дължи на няколко аргументи, като да вземем за пример „ незнаен фактор на околната среда, който не сме разкрили, макар задълбочените проучвания “.
Може да се дължи и на това, че здравната общественост към този момент е по-добра в откриването на рак.
„ Въпреки провокациите, ранната диагностика става все по-добра и по този начин откриваме ракови болести, които могат да бъдат лекувани при по-млади хора. В нашата клиника се следи повишаване на рака в ранна възраст (под 45 години) - и ние не знаем тъкмо за какво. “
По-младите хора са по-„ проницателни “ за здравето си и по-„ склонни да потърсят помощ на ранен стадий, когато признаците им се появят за първи път “ спрямо поколенията преди тях.
Мишел Мичъл, основен изпълнителен шеф на Cancer Research UK, добави, че това, съчетано с усъвършенствано ранно разкриване, значи, че „ лекуването е по-вероятно да бъде сполучливо “, защото ракът, лекуван в ранните стадии, има по-добри резултати.
Благодарение на проучванията има вяра – преживяемостта при рак се е удвоила през последните 50 години “, сподели тя в изказване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР