Случаите на холера в Йемен се очаква най-малкото да се

...
Случаите на холера в Йемен се очаква най-малкото да се
Коментари Харесай

Случаите на холера в Йемен може да станат над 600 000 до края на годината

Случаите на холера в Йемен се чака най-малкото да се удвоят до края на 2017 година и да превишат 600 000, предизвести през вчерашния ден Международният комитет на Червения кръст (МКЧК), представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Най-голямата покруса е, че епидемията от холера е предотвратима, основана от индивида филантропична злополука, сподели президентът на МКЧК Петер Маурер, който е на посещаване в разкъсваната от война страна. Това е директна последица от спор, който унищожи гражданската инфраструктура и унищожи цялата здравна система, добавя той в изказване.

Здравната рецесия в Йемен се развива на фона на продължаващия спор сред президента Абд Рабу Мансур Хади, подкрепян от Саудитска Арабия и сунитски съдружници, и бунтовниците хуси, ползващи се с поддръжката на Иран.

Според МКЧК по-малко от 45 % от здравните заведения работят, а други работят единствено отчасти.
Холерата, източник на която са инфектирани води и провокира мощно повръщане и диария, може да бъде лекувана и предотвратявана. Без лекуване обаче заболяването може да убие жертвите си за няколко часа.

Според Световната здравна организация близо 3200 души са били инфектирани през последните три месеца и над 1800 са умряли. Заради липса на запаси нелекувани остават и други инфекциозни болести като малария и тресчица денге, предизвестява МКЧК.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Близък изток (3115)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР