Случаите на домашно насилие у нас са се увеличили с

...
Случаите на домашно насилие у нас са се увеличили с
Коментари Харесай

Случаите на домашно насилие у нас са се увеличили с 60% от началото на годината

Случаите на домашно принуждение у нас са се нараснали с 60% за първите осем месеца на годината . Това оповестиха от Главна дирекция " Национална полиция ".

В интервала януари-август 2023 година са регистрирани към 1100 случая на домашно принуждение. Най-много са те в областите Велико Търново и Перник.  Миньорският град е отличник на база издадени заповеди за отбрана от домашно принуждение. Най-малко случаи пък са регистрирани във Видин.

От ГДНП прецизират, че от началото на 2023 година има формирани доста досъдебни производства за случаи на телесно увреждане, както и за домашно принуждение, което е психическо.

" Има нулева приемливост на причинителите на домашно принуждение и всеки един случай се проверява бързо и неотложно. Хората се осмелиха да сезират за помощ ", съобщи Зорница Шуманова, шеф бранш Домашно принуждение в ГДНП.

Припомняме, че тематиката за домашното принуждение излезе на дневен ред след случая на н от Стара Загора. Случаят провокира митинги в цялата страна и подтикна депутатите да свикат. Народните представители гласоподаваха  промени в Наказателния кодекс и в.
 76% от българите регистрират домашното принуждение като сериозен проблем
76% от българите регистрират домашното принуждение като сериозен проблем

Над 70% е поддръжката за законодателните промени, адресиращи домашното насилие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР