Случаи на нарушаване мерките, въведени с извънредното положение, са установени

...
Случаи на нарушаване мерките, въведени с извънредното положение, са установени
Коментари Харесай

Двама души нарушиха карантината си в Сливен и Котелско

Случаи на нарушение ограниченията, въведени с изключителното състояние, са открити от полицията в Сливен. Това оповестиха от ОДМВР - Сливен.

През миналото денонощие чиновници на ОДМВР - Сливен са направили 253 инспекции за съблюдаване на карантина на територията на региона. Установили са двама мъже в град Сливен и село Ябланово, които не съблюдават наложената им от РЗИ карантина.

Двама души нарушиха карантината си в Стара Загора

Те са били отвън мястото за настаняване, в което са заявили, че ще обитават за посочения в предписанието период. В районно управление (на МВР) - Сливен и Котел са формирани две досъдебни производства по чл.355 от Наказателен кодекс под надзора на Районна прокуратура - Сливен.

В хода на ежедневния надзор полицейски чиновници на районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица ще глобяват всички открити нарушавания на противоепидемични ограничения, които не съставляват закононарушение, въведени при изключителна конюнктура от министъра на опазването на здравето или от шефа на съответната районна здравна ревизия, като санкцията, планувана в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключително състояние, е в размер на 5000 лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР