Словесната война между Турция и Израел продължи и днес. Турският

...
Словесната война между Турция и Израел продължи и днес. Турският
Коментари Харесай

Словесната война между Турция и Израел продължи и днес

Словесната война сред Турция и Израел продължи и през днешния ден . Турският водач Реджеп Ердоган атакува сина на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за коментар, че Истанбул (Константинопол) е под турска окупация , осведоми АП.

През тази седмица водачите на двете страни се нападнаха взаимно. Нетаняху назова Ердоган " деспот " и разкритикува задържането на публицисти в Турция. Президентът на Турция пък назова израелския водач " апаш " и " тиранин " , като има поради обвиняванията в корупция и израелската политика към палестинците.
 Нетаняху се нахвърли на турския
Нетаняху се нахвърли на турския " деспот " Ердоган

След като Турция осъди " крещящия расизъм " на Нетаняху

Синът на Нетаняху, Яир Нетаняху, се намеси в свадата. Той написа в " Туитър " тази седмица, че Истанбул " в действителност е град, наименуван Константинопол! Столицата на Византийската империя и центърът на православното християнство в продължение на повече от хиляда години преди турската окупация! " .

На избирателен протест Ердоган назова Яир " аморален ".

" Вие окупирахте цяла Палестина. Ако светът потърси страна, която репресира, това е Израел. Ако търсите терористична страна, това също е Израел ", разгласи турският водач.

В предишното двете страни бяха близки съдружници, само че през последното десетилетие обтегнаха дипломатическите връзки. При Ердоган Турция е по-критична към политиката на Израел към палестинците.
 Ердоган атакува
Ердоган атакува " тиранина " и " крадеца " Нетаняху, който " избива " деца

" Ти си тиранин, който избива 7-годишни палестинци деца "

В изявление за Haberturk в четвъртък Ердоган разяснява, че Нетаняху е " очернен " от корупция и упрекна Израел в задържането на 10 000 палестински дами и деца, а също по този начин в пренебрежение на свещените места в окупиран Йерусалим.

Последната замяна на обвинявания стартира във вторник, когато представителят на президента на Турция назова Нетаняху расист, откакто разгласи, че Израел е национална страна единствено на еврейския народ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР