Словенското правителство обяви, че от 23 август транзитните пътници ще

...
Словенското правителство обяви, че от 23 август транзитните пътници ще
Коментари Харесай

Словения затяга COVID мерките

Словенското държавно управление разгласи, че от 23 август директните пасажери ще би трябвало да демонстрират доказателство, че са били имунизирани против COVID-19, доказателство, че са го минали или негативен тест.

" От 23 август преносът през Словения към този момент няма да бъде вероятен без да се съблюдават условията ", се споделя в изказване на държавното управление след снощното съвещание.

Дотогава директните пасажери не би трябвало да потвърждават статута си по Ковид на границата, в случай че изоставен Словения допустимо най-скоро и за не повече от 12 часа.

Изключения от условията за влизане в Словения към момента важат за лица под 15-годишна възраст, притежатели на земя и недвижими парцели в граничната зона, мигранти презгранични служащи и чиновници на интернационалния превоз.

Новото държавно решение също планува наложително носене на защитни маски за гости на публични и културни събития на закрито, а носенето на маски става наложително за събиране навън, в случай че участват повече от 100 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР