Словенската медия Prava обвини президента на УЕФА Александър Чеферин, че

...
Словенската медия Prava обвини президента на УЕФА Александър Чеферин, че
Коментари Харесай

Oбвиниха Чеферин, че е фалшифицирал биографията си

Словенската медия " Prava " упрекна президента на УЕФА Александър Чеферин, че е излъгал в биографията си.

Според изданието той е твърдял, че е бил член на борда на шефовете на  Олимпия (Любляна) сред 2006 и 2011 година, което не отговаряло на истината.

Ако се потвърди, че Чеферин фактически е излъгал за този факт, това би направило избора му за президент на УЕФА през 2016 година нереален, защото едно от условията е да имаш управнически опит, с цел да имаш право да се кандидатираш за поста. В документ в портала на Словенската футболна федерация се показва, че той е бил там.

Подобно обвиняване словенецът получи и в предишното, като тогава  Чеферин  съумя да потвърди, че няма нередности. “УЕФА няма безусловно никакви терзания по отношение на биографията и квалификацията на новия си президент и няма да разяснява повече истории, учредени на чисти спекулации ", обявиха тогава от обкръжението на Чеферин през 2016 година
 Премиерът на Словения: Заради алчността на Чеферин и УЕФА умряха десетки хиляди Премиерът на Словения: Заради алчността на Чеферин и УЕФА умряха десетки хиляди
Следва да се регистрира също, че медията “Prava ” е благосъстоятелност на някогашния министър-председател на Словения Янез Янша, който не е в положителни връзки с президента на УЕФА и го е подлагал на критика неколкократно. Наскоро словенският футболен функционер бе избран отново за президент на УЕФА до 2027 година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР