Словения е изправена пред перспективата за предсрочни избори, след като

...
Словения е изправена пред перспективата за предсрочни избори, след като
Коментари Харесай

Словения е изправена пред риск от нови предсрочни избори

Словения е изправена пред вероятността за предварителни избори, откакто консервативната партия " Нова Словения " (NSI) излезе от коалициионните диалози късно в понеделник, обвинявайки за това раздялите сред шестте придвижвания, които вземат участие, съобщи " Ройтерс ".

Лидерът на NSI Матей Тонин съобщи, че са се появили " евентуални спорове " сред партиите, които се пробват да образуват държавно управление месец след изборите. Той обаче не даде детайлности за различията.

Един от главните въпроси, пред които е изправена страната, е идната продажба на най-голямата банка (Нова люблянска банка - NLB), която се чака да стартира през есента. Словения се съгласи с продажбата на държавната банка в подмяна на утвърждението на Европейската комисия за държавна помощ за NLB през 2013 година Политиците влязоха в разногласия и за промените в неефективната държавна здравна работа и в пенсионната система.

Антиимигрантската Словенска демократическа партия завоюва множеството гласове на изборите на 3 юни, само че отдръпна поканите за съдружни диалози по-рано тази седмица, откакто бе отхвърлена от други партии.

Лявоцентристкият водач Мариан Шарец, чиято партия " Листа на Мариан Шарец " (LMS) приключи втора, се пробва да образува съюз с пет други по-малки групи, в това число NSI, която има седем от общо 90 места в Народното събрание. Ако Народното събрание не успее да избере министър председател през идващите седмици, през есента може да се проведат предварителни избори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР