Словашкият премиер Роберт Фицо заяви днес, че страната му няма

...
Словашкият премиер Роберт Фицо заяви днес, че страната му няма
Коментари Харесай

Роберт Фицо категоричен: Словакия няма да подкрепи новия пакт на ЕС за миграцията

Словашкият министър председател Роберт Фицо съобщи през днешния ден, че страната му няма да поддържа новия пакт на Европейски Съюз за миграцията и убежището, който бе утвърден предходната седмица от Европейския парламент, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Новата миграционна система на Евросъюза планува редуциране на процедурите за сигурност и за даване на леговище, както и връщане на повече незаконни мигранти. Целта е да се понижи нежеланата миграция от Близкия изток и Африка, което е главен приоритет за Европейски Съюз. Страните, които не желаят да одобряват нито един от идващите мигранти, може да се освободят от това обвързване, като заплатят финансова отплата, отбелязва Ройтерс.

" Казваме недвусмислено, че не можете да заповядате на една страна да одобри, в тази ситуация със Словакия, до 300 мигранти, за които не знаете нищо, или да заплати по 20 000 евро за всеки един от тях ", съобщи Фицо на конференция след съвещания в словашкото външно министерство. " Това не е взаимност, а диктат ", продължи словашкият министър председател, като предизвести, че неговата партия " Смер " ( " Посока " ) и ръководещата коалиция като цяло ще гласоподават срещу съответните закони в Народното събрание.

За да може пактът да влезе в действие за целия Европейски Съюз, той би трябвало да бъде утвърден от страните членки, които по-късно ще разполагат с две години, с цел да го приложат, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР