Словашки съд издаде първата осъдителна присъда в резултат на разследване

...
Словашки съд издаде първата осъдителна присъда в резултат на разследване
Коментари Харесай

Кьовеши доказва с присъда, че прокуратурата на ЕС вече работи

Словашки съд издаде първата неоправдателна присъда вследствие на следствие на новосъздадената Европейска прокуратура по дело за опит за машинация със средства на Европейски Съюз, заяви съдът в сряда, представен от БГНЕС.

Бившият кмет на Просачов, село в Източна Словакия, който в формалните правосъдни документи е посочен единствено като " J.S. ", се призна за отговорен за подправяне на документи за нелегално приемане на средства от Европейски Съюз.

Кметът е направил " закононарушение, с което е уязвил финансовите ползи на Европейския съюз ", съобщи говорителката на съда Катарина Куджакова пред Агенция Франс Прес.

В изказването на прокуратурата, която стартира да действа през юни, се споделя, че " общата вреда, която би могла да бъде породена, е над 93 000 евро ".

В решението си от понеделник съдът наложи тригодишна условна присъда на някогашния кмет, на който също по този начин е неразрешено да заема обществени длъжности в продължение на пет години.

Присъдата е дефинитивна и не може да бъде обжалвана, съобщи съдът.

Европрокуратурата е със седалище в Люксембург и се управлява от Лаура Кодрута Кьовеши, някогашен началник на румънската антикорупционна работа, която даде обещание да ревизира " мощните " и " рисковите ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР