Словакия стана поредната държава в Европа, която обяви, че спира

...
Словакия стана поредната държава в Европа, която обяви, че спира
Коментари Харесай

Словакия също се отказа от "АстраЗенека"

Словакия стана следващата страна в Европа, която разгласи, че стопира имунизирането против COVID-19 с препарата на " АстраЗенека ". Местното здравно министерство разгласи, че приключва слагането на първи дози от тази ваксина, като само ще се слагат втори дози на инжектирани към този момент хора, с цел да бъде приключен имунизационния цикъл. Решението бе взето, откакто през предходната седмица бе обявено за гибелта на 47-годишна жена, като причина бе посочена точно слагането на ваксина на " АстраЗенека ".

Преди Словакия от потреблението на препарата се отказа Дания. Също по този начин Финландия и Норвегия стопираха приемането на нови доставки. В края на месеца и Швеция ще спре използването на " АстраЗенека " като първа доза и само ще бъдат сложени втори дози на към 200 000 души.

Продължава да се задълбочава и рецесията с пандемията от COVID-19 в Индия . За миналото денонощие са регистрирани нови 4205 смъртни случая, с което общият им брой от началото на март м.г. става 254 225. Това обаче са публично записаните умряли. Предполага се, че броят им е доста по-голям, защото сега болестта се популяризира с цялостна мощ в селските региони, където лечебните заведения са малко и данните не отразяват действителното състояние.

Властите в Северна Индия оповестиха, че даже са инсталирали мрежа през свещената река Ганг, откакто във водите й се появиха телата на десетки жертви на COVID-19. Предполага се, че роднини пускат телата в реката, тъй като не могат да си разрешат дърва за обичайни индуистки кремации или пък крематориумите са претрупани.

 

Според Световната здравна организация (СЗО) индийският вид на COVID-19 се популяризира от ден на ден и към този момент е открит в 44 страни.

Междувременно учените от Питсбърския университет в щата Пенсилвания откриха, че съществуването на неврологични болести усилва с 6 пъти риска от гибел при заразяване с COVID-19. Става въпрос за хора, страдащи от провали на мозъка, гръбначния дирек, болести на нервната система - мигрена, дименция, Алцхаймер и т.н. Изследвани са 3744 пациенти, болни от ковид. При 82% от тях се е стигнало до неврологични проблеми - загуба на подушване и усет, главоболие и други Около половината от тези пациенти развили остра енцефалопатия, довела до инсулт и кома.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР