Словакия ще разположи до 500 войници, за да помогне на

...
Словакия ще разположи до 500 войници, за да помогне на
Коментари Харесай

Словакия засилва сигурността по границата с Унгария заради мигрантски натиск

Словакия ще разположи до 500 бойци , с цел да помогне на полицията да управлява възходящия поток от мигранти, идващи през границата от Унгария. Това заяви в сряда министър председателят Лудовит Одор, цитиан от " Ройтерс ".

Словакия означи скок в броя на мигрантите, най-вече от Сирия, които са минали в Европейския съюз (ЕС) на унгарско-сръбската граница и се насочват към по-богатите страни, основно Германия.

Увеличаването на мигрантите преди по-студените есенни и зимни месеци съответствува с плануваните избори на 30 септември в Словакия. То притегля вниманието на политиците. Малките градове по южната граница виждат от ден на ден и повече бежанци, които почиват или спят в техните паркове и спортни площадки.

Одор сподели, че е невероятно границата с Унгария да бъде затворена , само че войските ще оказват помощ на полицията да записва мигрантите, а също по този начин ще патрулират градовете в граничната зона.

" Бих желал да уверя жителите, че към момента приказваме за директна миграция ", сподели Одор след съвещание на държавното управление.

Министерството на вътрешните работи заяви във вторник, че броят на арестуваните незаконни мигранти е повишен девет пъти - до над 27 000 души до момента за тази година.

Правителството също по този начин предложи да се приключи практиката за издаване на регистрационни формуляри на мигранти, което другите страни по Балканския маршрут не вършат. Това съгласно държавното управление е привлекателен фактор за мигрантите, макар че съвсем всички не престават пътуването си към Западна Европа.
 Словакия избира парламент на 30 септември
Словакия избира парламент на 30 септември

След като преди месец министър председателят подаде оставка

Правителството също по този начин ще усъвършенства снабдяването с храна и хигиената в местата, където мигрантите чакат за регистрация, споделиха чиновници в сряда след недоволства тук-там като някогашна дъскорезница в южния град Велики Къртиш , където към 750 мигранти бяха отседнали в сряда сутринта.

Правителството сподели, че е почнало да транспортира хора с рейсове на други места, за да разпредели тежестта върху полицейските ръководства и да форсира процеса на регистрация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР