Словакия днес затегна режима си от ограничителни мерки и вече

...
Словакия днес затегна режима си от ограничителни мерки и вече
Коментари Харесай

Словакия изисква отрицателен тест при излизане от вкъщи

Словакия през днешния ден стегна режима си от ограничаващи ограничения и към този момент изисква негативни резултати от тест за ковид, за излизане на открито, в изискванията на скок в броя на инфектираните, съобщи Франс прес.
Изключение се прави за лица под 15 и над 65 години. Останалите би трябвало да имат негативен PCR тест или антигенен тест, без значение къде отиват - на работа, при доктор или в магазин за хранителни артикули.
Новото условие ще се ползва до 7 февруари в страната с 5.4 милиона души население, където предходната седмица бяха направени над 2.5 милиона проби за COVID-19, 30 000 от които бяха позитивни. Полицията разгласи, че хората на улицата ще бъдат обект на надзор и ще подлежат на огромни санкции при нарушение на разпоредбите.
"Ще правим строги инспекции на инцидентен принцип на документите за негативен тест. Глобите ще доближават до 1000 евро ", съобщи за Агенция Франс Прес говорителката на полицията Дениса Бардьова.
Словашкият министър председател Игор Матович сподели пред публицисти, че процентът на позитивните проби в Словакия като цяло е 1.18%.
Ограничителните ограничения не провокираха никакви улични митинги, само че доста словаци не криеха разочарованието си. В началото на идващия месец регионите в страната с най-високо равнище на болест, ще бъдат подложени на масирано тестване. Към днешна дата единствено два % от словаците са имунизирани, заяви здравното министерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР