Сложните ситуации изискват сложни решения. Те изискват диалог и сътрудничество,

...
Сложните ситуации изискват сложни решения. Те изискват диалог и сътрудничество,
Коментари Харесай

Актриса с послание: Кейт Бланшет призова ЕС да върне хуманността в политиката за бежанците

Сложните обстановки изискват комплицирани решения. Те изискват разговор и съдействие, а не крилати изречения или лозунги. Трябва да се обединим, с цел да върнем човечността в центъра и сърцето на политиката за бежанците. Такъв апел насочи актрисата Кейт Бланшет пред депутатите в Европейския парламент.

Носителката на " Оскар " изнесе прочувствена тирада по време на пленарната сесия в Брюксел в качеството си на дипломат на благосклонност към Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН). Тя прикани Европейския съюз да усили поддръжката си за бежанците и приемащите ги страни и да подсигурява, че политиката на блока ще се концентрира върху тяхната отбрана, а не върху укрепването на границите.

" Не отхвърлям, че казусът е комплициран. Но това е Европейският съюз. А оправянето с провокациите на насилственото разселване и смесените придвижвания изисква единение, интернационално съдействие, запаси и търпелива, състрадателна работа ", съобщи Бланшет.

Нейното обръщение идва на фона на филантропичната рецесия в линията Газа, която тя загатна неведнъж в словото си. По-рано тази седмица ВКБООН прикани за " неотложно филантропично преустановяване на огъня " в Газа. Конфликтът " лиши и към момента лишава живота на хиляди почтени хора ", сподели Бланшет.

Войната в района избухна преди месец, откакто терористичната формация " Хамас " атакува Израел и за един ден лиши живота на 1400 души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР