Сложна животоспасяваща операция извършиха 4-ма лекари в областната болница на

...
Сложна животоспасяваща операция извършиха 4-ма лекари в областната болница на
Коментари Харесай

Сложна животоспасяваща операция за прострелял се в гърдите със самоделка

Сложна животоспасяваща интервенция направиха 4-ма лекари в регионалната болница на Кърджали за пациент, прострелял се в гърдите, оповестяват от лечебното заведение.
41-годишен мъж бе признат в лечебното заведение с огнестрелна рана в региона на гръдния панер вляво, в тежко общо положение с данни за солидна кръвозагуба.
В процеса на диагностициране се открива тежко избухливо скъсване на левия дял на черният дроб, над 1.200 мл кръв в корема и скъсване на вътрешни органи към десния бъбрек.
Животоспасяващата интервенция е осъществена от доктор Ал. Милчев, доктор М. Мехмед, доктор Ст. Петков и доктор В. Йорданов.
Пациентът към този момент е в устойчиво положение с въстановени витални функционалности, с помощта на сполучливо извършената високорискова оперативна интервенция и пълноценната реанимация.
Случаят съставлява предизвикателство за всеки хирург и за всяко лечебно заведение, в това число и за университетските лечебни заведения.
Инцидентът е станал в дере покрай кърджалийското село Скалак, към 20 часа на 29 август. Мъжът се прострелял в гърдите със самоделка.
Оръжието е конфискувано от полицията, а потърпевшият по неотложност е бил закаран в кърджалийската болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР