Сложна е обстановката в Сливен заради бурния вятър с пориви

...
Сложна е обстановката в Сливен заради бурния вятър с пориви
Коментари Харесай

Няколко села в Сливенско без ток заради силния вятър

Сложна е ситуацията в Сливен поради бурния вятър с пориви над 122 километра в час. Няма потърпевши хора. Съборени са дървета, огради, билбордове и светофари. Няколко села са без ток.

Сливен

Паднали дървета, огради, съборени билбордове и пътни знаци са част от провалите от бурния вятър в Сливен. Секции от светофарни уредби са били изтръгнати, а няколко автомобила са потърпевши от паднали предмети. Получени са и сигнали за запалени комини.
Снежана Кънева, шеф отдел " Сигурност и ръководство при рецесии ", община Сливен: Има много паднали бордове на здания, част от които са непоправими, тъй че ние вършим обход на всички провали, които са нанесени, ще продължим и на следващия ден, само че прогнозата е и на следващия ден да духа вятъра.
Няколко села край Сливен са без ток. Екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на повредите. Част от покрива на кметството и читалището в село Глушник е била съборена от мощния вятър.
Димитър Петков, кмет на с. Глушник: Предприехме ограничения, обезопасихме там местото, тъй като по този начин или другояче в кметството влизат непрекъснато хора, в читалището. Там се раздава и топлия обяд, да не създадем някоя пакост, както виждате вятърът продължава.
Съборени керемиди и покривни структури има и в Сливен.

След оценяване на нанесените вреди, община Сливен има подготвеност да потърси финансова помощ от страната.

Още по тематиката Зимната конюнктура в страната
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР