Сливен. Служители на РУ-Сливен са извършили проверки по сигнали на

...
Сливен. Служители на РУ-Сливен са извършили проверки по сигнали на
Коментари Харесай

Сливен: Полицията извършва проверки за нерегламентирано отглеждане на кучета

Сливен. Служители на РУ-Сливен са направили инспекции по сигнали на жители, постъпили при започване на седмицата, за нерегламентирано развъждане на кучета в селата Крушаре и Тополчане. Проверките са осъществени взаимно с представители на Областната дирекция по сигурност на храните и Община Сливен. Установени са два обекта – по един в двете села. Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР - Сливен .
Проверката е открила, че животните се отглеждат в осъществяване на Наредбата за владение, развъждане, надзор и регистрация на животни на територията на община Сливен. Всички животни са регистрирани, чипирани и имат всички нужни документи. Отглеждането се прави, според чл.17 от Наредба. Осигурено им задоволително място и заслон, като за тях се поставят нужните грижи. В село Крушаре се отглеждат 15 кучета от разнообразни породи, множеството са от породата Алабай и четири Кане Корсо. В село Тополчане се отглеждат четири кучета порода Американско Були.
Проверките по съблюдаване на Наредбата за владение, развъждане, надзор и регистрация на животни на територията на община Сливен не престават. Контролът, от страна на РУ-Сливен, се прави главно от чиновници на Териториална полиция, които обслужват градската част и селата в Общината.
РУ-Сливен приканва жителите, които са очевидци или имат информация за нерегламентирано развъждане на животни да подават сигнали на съответните районни инспектори или на ел. адрес на ОДМВР-Сливен [email protected].
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР