Сливен. Река Тунджа е заляла предпарковото пространство в Елхово. Това

...
Сливен. Река Тунджа е заляла предпарковото пространство в Елхово. Това
Коментари Харесай

Петър Киров, кмет на Елхово: Река Тунджа е заляла предпарковото пространство и земеделски земи в Елхово, няма опасност за населението

Сливен. Река Тунджа е заляла предпарковото пространство в Елхово. Това заяви пред Радио „ Фокус “ – Сливен кметът Петър Киров. Общината и полицията са лимитирали достъпа на хора и коли до региона. " Няма заплаха за популацията в града. Ток и вода има на всички места. Разливът е наводнил аграрни и горски земи край Трънково, Кирилово, Изгрев и Елхово. Там няма бедстващи или потърпевши земеделци или домашни животни. Има цялостна подготвеност за реакция при утежняване на ситуацията ", добави Петър Киров.
" Трети ден равнището на река Тунджа в община Елхово е на равнище 377 см, при сериозни 395 см. Причината за разливите са изобилните снеговалежи и дъждове в планинската част на Сливен, Айтос и Сунгурларе. Водите се събират във водосборния регион от реките Мочурица и Тунджа. Самата Тунджа в Сливенско и край Ямбол фрапантно намалява равнището си, язовир „ Жребчево “ има задоволително свободен размер и е надалеч от преливане ", посочи Киров.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР