Сливен. Представители на участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал

...
Сливен. Представители на участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал
Коментари Харесай

Сливен: Деца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в Областната администрация

Сливен. Представители на участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници “ гостуваха на Областната администрация в Сливен. Това оповестиха от институцията . „ Фестивалът, вашето присъединяване в него и усмивките ви трансформират Сливен в баснословен град “, съобщи зам. регионалният шеф Камен Костов при посрещането. От името на регионалния шеф Чавдар Божурски той им пожела сполучливи фестивални дни и вълнуващи срещи с връстниците им от Сливен, които да сложат начало на нови другарства.
Почти всички обединения от чужбина са с голям брой национални и интернационалните изяви. Ръководителите им показаха активността им. Ансамбъл „ Микесия “ (в превод – приятелство) от Тирана, Албания, отразява голямото разнообразие на албанската просвета, а оркестрантите употребяват обичайни принадлежности. Съставът от Рига – „ Дзинтаринс “, е основан още в далечната 1953 година и е първият детски танцов отбор на Латвия, все още в него има повече от 250 деца. „ Слънчева усмивка “ е групировката от Тараклия, Молдова, а в репертоара й влизат както български, по този начин и молдовски национални танци, типичен и съвременен балет. С близо 10-годишна история е румънският състав от с.Самбурещи, печелил голям брой призове на национални състезания и фестивали. С изяви на родна и задгранична сцена са децата от Турция. Хърватия взе участие с групировката към Културно-просветното сдружение „ Железничар-Загреб “. Дружеството е един от най-старите културни центрове в страната, има голяма сбирка от достоверни костюми, някои от които са на повече от 100 години. Градът-домакин показва детският отбор „ Българче “ при ОУ „ Христо Ботев “ и НЧ „ Хаджи Димитър-1937 “. Ансамбълът е основан през 1972 година, изнасял е голям брой концерти в страната и зад граница, изпълнителите са на възраст от 5 до 15 години, а танците им – от фолклорните области на Тракия, Добруджа и Шоплука.
В края на срещата зам. регионалните шефове Камен Костов, Димитринка Петкова и гл.секретар Кирил Аврамов си размениха дарове с гостите. Участниците в срещата си направиха фотография за спомен от визитата в Областната администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР