Сливен. Около 1000 доброволци от община Сливен се включиха в

...
Сливен. Около 1000 доброволци от община Сливен се включиха в
Коментари Харесай

Сливен: 1000 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно” – събран е 9 400 кг отпадък

Сливен. Около 1000 доброволци от община Сливен се включиха в акцията „ Да почистим България за един ден ”. 9 400 кг боклук е събран и превозен до районното хранилище за битови боклуци в с. Хаджи Димитрово. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . За шеста поредна година Общината поддържа самодейността. Еколозите показаха местата за разчистване в града и покрайнините и раздадоха чували и ръкавици. В акцията се включиха кметът на Сливен Стефан Радев и неговите заместници, общински чиновници, доброволци от Младежкия дом, БЧК, клубове по ползи, жители.
„ Общината е подхванала ограничения по очистване на нерегламентираното бунище на бившето летище Бършен. Инспектори от активност „ Опазване на околната среда ” правят инспекции в региона и на нарушителите ще бъдат формирани актове по Наредба на община Сливен за ръководство на отпадъците ”, сподели Николай Бакърджиев, шеф отдел „ Екология ” в Община Сливен.
Кметът Стефан Радев уточни пред публицисти, че в бюджета има заделени близо 200 000 лева за разчистване на нерегламентирани сметища. „ За страдание има такива сметища във всички селища в общината и там, където са формирани, ги чистим, само че няма по какъв начин да сложим през 100 метра хора, които да запазят чистотата ”, уточни кметът. Той акцентира, че е въпрос на отношение на жителите към това, което имаме като естествена даденост и би трябвало да го пазим.
От Община Сливен припомнят, че изхвърлянето на строителните боклуци е позволено единствено на площадки за преработване, притежаващи разрешителни документи, според Закона за ръководство на отпадъците. Площадката в Сливен е частна благосъстоятелност – на компания „ В – 5555 ” ЕООД. Намира се в кв. „ Дебелата курия ”. Организацията обезпечава контейнери за строителни боклуци, като до 1 звук боклук се приема гратис. Битовите боклуци се извозват до районното хранилище в с. Хаджи Димитрово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР