Сливен. Общински съвет-Сливен се събира на редовна сесия този четвъртък

...
Сливен. Общински съвет-Сливен се събира на редовна сесия този четвъртък
Коментари Харесай

Сливенски села ще имат възможност да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони

Сливен. Общински съвет-Сливен се събира на постоянна сесия този четвъртък – 24 февруари, разгласи ръководителят Димитър Митев. В предварителния дневен ред са заложени 38 точки.

Две от предложенията касаят даването на единодушие Община Сливен да бъде включена към Сдружения с нестопанска цел в социална изгода - Местна инициативна група (МИГ). Едното съдружие е „ МИГ-Твърдица ”, а второто, „ МИГ- Стралджа 2016 “. По този метод сливенските села, които граничат с тези от общините Твърдица и Стралджа, ще бъдат включени в Стратегията за водено от общностите локално развиване на двете локални инициативни групи за новия програмен интервал 2021-2027. По мнение на ръководителя Митев това е значима стъпка и ще даде опция на читалища, търговци, аграрни производители и физически лица от тези обитаеми места, да аплайват за финансиране по ограниченията от Програмата за развиване на селските региони. Те ще могат да се възползват и от опциите, които оферират и останалите Оперативни стратегии в България.

Сред точките за гласоподаване попадат още докладите за осъществяване на общинската стратегия за ръководство за 2021 година и за осъществяване на решенията на локалния парламент за второто полугодие на 2021 година, в това число и на регистрираните, като неизпълнени. Ще бъде прегледан и докладът за активността на общинския съвет и неговите непрекъснати комисии за интервала 31 юли-31 декември 2021 година

Митев означи, че в дневния ред на идната сесия са включени и нормалните разпоредителни покупко-продажби с общинска благосъстоятелност, координиране и разработване на подробни устройствени проекти, а също и разпределяне на финансови помощи на жители.

Предстои да бъде гласуван и докладът за положението на общинската благосъстоятелност и резултатите от нейното ръководство по типове и категории за 2021 година, според Закона за общинската благосъстоятелност.

На идното съвещание ще гласоподават и доклада на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните за миналата 2021 година

Димитър Митев означи, че все още са постъпили две спомагателни оферти. Едното касае разпоредителна договорка с недвижимо имущество, а второто – разкриване на процедура за отдаване чартърен на помещение в СУ „ Константин Константинов “ за стоматологичен кабинет.

Редовното съвещание ще се организира в зала „ Май “ от 9 ч., при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР