Сливен. Екип лесовъди от Общинско предприятие Земеделие, гори и водни

...
Сливен. Екип лесовъди от Общинско предприятие Земеделие, гори и водни
Коментари Харесай

Сливен: Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“ и деца от детски градини засадиха фиданки за Седмицата на гората

Сливен. Екип лесовъди от Общинско дружество „ Земеделие, гори и водни запаси “ гостува на децата от ЦДГ „ Синчец ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Оперативна програма „ Земеделие, гори и водни запаси “ с шеф инж. Даниела Йорданова, обезпечи фиданки от черен бор, туя, кедър и други Повод за визитата бе Седмицата на гората, която обичайно се отбелязва в първата седмица на април. Лесовъдите, дружно с децата, посадиха в двора на детското заведение разнообразни дървесни типове и демонстрираха на малчуганите техниката за залесяване. Децата научиха забавни неща и за опазването на гората. Целта бе да се възпита подрастващото потомство в грижа за зеленото благосъстояние. Служителите описаха на децата за функционалностите на горите, изгодите и значимостта на гората, и ги срещнаха със смисъла на персоналния принос за нейното запазване и увеличение. Залесяването в детските градини мина при огромен интерес от страна на дребните природолюбители.
От общинското дружество подариха на децата комплекти с рисунки „ Оцвети легендите на Сливен ”, издание на фондация „ Обществен дарителски фонд-Сливен ”. Комплектите включват черно-бели илюстрации за оцветяване, които са свързани с Халката, връх Българка, хайдушкото сборище при Кушбунар, самодивското хорище, Крали Марко, връх Голяма Чаталка и местността Игрите, царството на орлите, Каменната женитба, Хаджидимитровото кладенче и други Автор на илюстрациите е младият художник Димитър Михалев. Оцветявайки рисунките, дребните деца ще се срещнат с естествените явления в планината край родния град, а по този начин ще се предизвика и ползата им към най-известните митове за Сливен.
По-късно експертите от общинското дружество посетиха и филиала на ЦДГ „ Синчец “ и посадиха дръвчета и там. Екипът на ОДФ-Сливен благодари на шефа на Общинско дружество „ Земеделие, гори и водни запаси ” Даниела Йорданова за доверието и положителната взаимна активност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР