Сливен е един от едва десетината български града, които са

...
Сливен е един от едва десетината български града, които са
Коментари Харесай

Наблюдава се значителен интерес към преминаване към централно топлоснабдяване в Сливен

Сливен е един от едвам десетината български града, които са топлоснабдени и чиито поданици могат да се възползват от преимуществата на централното отопление.

Основните прерогативи на централното топлоснабдяване пред останалите способи за приемане на топлота вкъщи през зимата са най-много наличната цена и несравнимият комфорт. Освен това семействата с достъп до централен топлоизточник могат да се възползват и от съществуването на битова гореща вода в своя дом целогодишно в безкрайно количество, а не както доста – до момента в който не свърши количеството в бойлера.
От Топлофикация Сливен оповестиха, че в последните няколко месеца към техните услуги са се включили 24 здания с общо над 120 клиента. По думите им за мащабите на града тази цифра сочи забележителен интерес към централното топлоснабдяване като най-изгодна и гарантираща комфорт алтернатива.

„ Самият факт, че забележителен брой новопостроени здания незабавно се причисляват към централното топлоснабдяване е очевиден отзив и висока социална оценка за преимуществата на услугите, които предоставяме. Все отново в новите здания се отдава извънредно огромно значение на обезпечаването на висока енергийна успеваемост, която е допустима точно посредством възползване от преимуществата, които ни подсигурява централното топлоснабдяване. “ изясни инж. Павлин Костов изпълнителен шеф на Топлофикация Сливен.

Изпълнителният шеф уточни, че е на разположение забележителен интерес от страна на строители на нови здания за изследване на опциите за присъединението им към топлопреносната мрежа, което води до нейното разширение.

„ Във всички новоприсъединени здания се инсталират топломери и водомери с отдалечен доклад, което с изключение на улеснение и действителни сметки всеки месец, обезпечава и осъществяване на законовите условия за въвеждане на 100% отдалечен доклад до края на 2026 година. “ изясни инж. Павлин Костов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР