Сливането на дружествата е част от оздравителната програма. Имаме 3

...
Сливането на дружествата е част от оздравителната програма. Имаме 3
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Милиарди са раздадени през годините в БДЖ, без нищо да е извършено по правилния начин

" Сливането на сдруженията е част от оздравителната стратегия. Имаме 3 структури. Цялото тежко мероприятия желаеме да стане както до 2002 година - едно само дружество. В момента всичко е по 3, което не е дейно. Локомотивите са били разграничени механично и нямат нужната успеваемост, която може да се получи освен това обединение. " Това съобщи в ефира на Bulgaria on air ръководителят на транспортната комисия и депутат от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов по отношение на плануванаъа промяна в българските железници.

По думите му има някои опасения да не се нарушат европейски условия, само че съгласно социалиста юристите са си свършили работата, това е било уверението и от Министерството на превоза.

Борислав Гуцанов изясни, че първото нещо, което ще бъде усъвършенствано е скоростта и добави: „ Още от идващия месец ще има друга скорост. Нормално ли е в 21 век да стигаш с трен от София до Варна за 8 часа и половина? Бургас - София - към 6 часа и половина - 7 часа. Има закъснения, изискванията вътре са ужасни. Искаме " зелена " сила и хората да се усещат удобно, а не вършим нищо по тази тематика. В един вагон ще умреш от жега, в различен - от мраз. Четири пъти са намалели транспортите - към 20 млн. за година ", съобщи Гуцанов.

" Чужда е компанията, която е взела 1/3 от депото във Варна за над 130 млн., с цел да прави ремонт на локомотивите и към момента няма един осъществен повсеместен ремонт, само че има преведени предплатени средства ", уточни националният представител. Той добави, че са направени няколко финансови транша към компанията. " Раздадени са милиарди през годините и нищо не е направено по бързият и верен метод ", беше безапелационен Борислав Гуцанов.

Депутатът от левицата разяснява и кадровата политика на железниците - огромна част от нашите експерти отиват да работят за непозната железопътна компания, с цел да получават по-високи приходи. Относно ремонтът на вагони Гуцанов сподели, че в България липсват вагоно-ремонтни фабрики.

По думите му още идващия месец влаковете ще се движат с новата скорост, а към този момент са планувани покупките на нови вагони и локомотиви.

Гуцанов изясни, че в бюджета има отделени много средства за бранша, а близо 2 милиарда лв. ще бъдат взети от Плана за възобновяване и резистентност. „ Средства има. Доста би трябвало да се налеят, в случай че желаеме да бъдем в действителност съвременни и да имаме друга скорост ", съобщи изрично той.

Депутатът от Българска социалистическа партия изясни, че Над 100 представители на морския отрасъл са участвали на среща за промяна и развиване на пристанищата у нас. Предстои нова среща в Министерството на превоза идната седмица. Народният представител от левицата от област Варна разяснява и съпостави и пристанищата Варна и Констанца.

„ Градът и пристанището имат своят общ живот и един общ жив организъм. Не може пристанището да пречи на града и града да пречи на пристанището. В момента имаме неповторим късмет. Много бързо можем освен да настигнем, само че и да задминем Констанца ", съобщи изрично той.

Гуцанов разяснява и за интермодалния терминал Варна - Русе. По мотив на двата терминала депутатът от левицата беше безапелационен, че в случай че не успеем да създадем това, то ще продължаваме да живеем в капсула и няма да можем да се развием.

Относно дървата за огрев Борислав Гуцанов уточни, че упоритостта е да бъдат построени 56 горски стопанства в цялата страна. " Цената е нараснала два пъти от прекупвачи. 17 склада към този момент са открити и цената от 160 лева сега е на 84 лева ", добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР