Следвайте Гласове в Войната убягва на западните страни. Крим може

...
Следвайте Гласове в Войната убягва на западните страни. Крим може
Коментари Харесай

“Фигаро”: Ходът на войната в Украйна убягва на Запада

Следвайте " Гласове " в
Войната убягва на западните страни. Крим може скоро да се окаже в обсега на обстрел на украинската артилерия. Но за Русия полуостровът е доста по-екзистенциален и взривоопасен залог. Как да знаем дали украинците ще спрат в точния момент?

Войната, даже и прокси войната, остава рискована. От нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, западните страни внимаваха да не прекрачат границата, от време на време несигурна, на съвоюването. Никой, нито във Вашингтон, нито в Европа, не искаше да бъде замесен в директна борба с Москва. Но преди девет месеца трябваше единствено да се забави рухването на Украйна и да се глоби Русия. Оттогава силите на президента Володимир Зеленски надвиват на терен. Победата наподобява на една ръка разстояние. Може би при изискване на спомагателна помощ, която редовно заплашва да се трансформира във замесване.
Във вторник генщабовете се видяха на ръба на пропастта, до момента в който в Полша, ударена от ракета или нейните парчета, скърбяха за двамата починали. Варшава, Пентагонът и НАТО увериха по-късно, че това са инцидентни последствия от изстрелването на украинска ракета за противовъздушна защита. Ако беше пристигнала от Русия, съзнателно или не, следствията можеха да доведат до непреднамерена ескалация. Във вторник вечерта украинските обществени мрежи като че ли се надяваха на това, като натрапчиво се позоваваха на член 5 от контракта на Северноатлантическия съюз, който планува солидарност на съдружниците при положение на експанзия против един от тях - като любопитна повеля за Варшава.
Екзалтацията мъчно спада. “Нямам никакво подозрение, че тази ракета не е наша ”,

съобщи в сряда вечерта украинският президент Володимир Зеленски. Той сподели, че се опира на военните отчети на своята войска, поставяйки под подозрение формалната версия. Настояването смути НАТО. То подхранва причините на тези, които считат Украйна за прекомерно “войнолюбива ” и биха желали да се понижи военната помощ. Тогава Зеленски смекчи: “Днес е невероятно да се каже нещо несъмнено ”, посочи той в четвъртък.
Войната убягва на западните страни. Крим може скоро да се окаже в обсега на обстрел на украинската артилерия. Но за Русия полуостровът е доста по-екзистенциален и взривоопасен
залог. Как да знаем дали украинците ще спрат в точния момент? Въпросът за Крим “трябва да бъде премислен и решен от украинското управление ”, избегна, обезпокоен, американският министър на защитата Лойд Остин.
Темпото на войната също не може да бъде овладяно. Украинското придвижване от септември е бързо. Ако съветското оттегляне беше по-бавно, Кремъл можеше да свикне с провалянето, споделят военните. Рискът от ескалация би могъл да остане под надзор. Но в случай че войната продължи, нейната цена също ще бъде по-висока за западните стопански системи, които поддържат Украйна.
Невъзможно е да се постановат полемики или червени линии на украинците, приказва се в средите на властта.
Единственото допустимо нещо е “да се изразят опасенията ” от ескалация. Дилемата е неразрешима. Ако западните страни понижат поддръжката си, с цел да забавят украинците, те поемат различен риск, този от съветска контраатака. Несполука за украинците ще мине за западно проваляне. Путин ще разгласи успеха си против Запада. Неприемливо.
Въпросът за края на войната не се поставя директно пред съюзническите генщабове. Те могат единствено да предложат отговор. “Вероятността да се случи скоро украинска военна победа - дефинирана като прогонване на руснаците от цяла Украйна, в това число от това, което те дефинират или претендират, че е Крим - не е доста висока във военно отношение ”, предизвести в сряда шефът на американския генщаб ген. Майли. От политическа позиция, продължи той, моментът за договаряния “от позиция на силата ” би могъл да пристигна по-бързо за Киев. Съветът за сдържаност има дребни шансове да бъде чут в Украйна, където оплакват починалите в спора. В Москва също, където Владимир Путин е пленник на войнствения си дебелоглав. Мирът не се подписва посредством прокурист.
Превод от френски: Галя Дачкова
 
 
 
 
19 Ное 2022819 Ное 202246618 Ное 2022390717 Ное 2022721015 Ное 2022808314 Ное 20223650КоментариМоско москала18 Ное 2022 21:16ч.
Ходът,а и смисълът на войната е огледален облик на 1 съветска интервенция в кавказ,когато някакви талибани бяха вземали няколкостотин заложници в някъкъв спектакъл.Става дума за безусловно същото!Някакви бандеровци и хазари въоръжени до зъби са взели за заложници няколко милиона украинци.Ами кино лентата сте го гледали...Руския спецназ се повъртя към театъра,предложи им 2-3 пъти да се предадат и ги аргаса.Е умряха доста заложници но талибаните изядоха оловото.Исега ще стане безусловно същото
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Чезаре Ламброзо18 Ное 2022 21:30ч.
На аФторът също.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати кирчо18 Ное 2022 22:44ч.
Писано от човек, който няма и грам визия за протичащото се. Брътвежи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Живка Павлова18 Ное 2022 23:52ч.
Топ публицист в международно известна медия толкова пък да е зажумял, че да написа за „ бърз украински прогрес “ и „ кремълско проваляне “... не ми се има вяра. Нова опорка имат западните мисирки, само че е доста изострен завоят и ще им се поизкълчат езиците, не им е сефте.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Наистина отчайващо незнание!19 Ное 2022 3:37ч.
Ето защо става въпрос. Съединени американски щати и Путин /абсолютен подкупник ползите на съветския народ!/ играят обща игра. Руснаците към този момент прозряха и я назовават " договорняк ". Играта несъмнено е по американски сюжет. Съединени американски щати унищожават европейската промишленост, лишават Германия от евтините съветски въглеводороди, и по този начин унищожават главен международен съперник. Китай също потрива предостатъчно ръце. Путин си цялостни гушата с рекордни приходи от петрол и газ към Азия, съветският хайлайф е мега подкупен! Украинците и съветските бойци - кучета ги яли. Конфликтът ще бъде " ЗАМРАЗЕН " с неустановени граници сред Киев и Москва, и по този начин ще тлее несигурно дълго време. В това време европейската промишленост ще угасне изцяло и няма да има никакви шансове да се възвърне. Замразеният спор сред Европейски Съюз и Русия - в Украйна, ще бъде преградата пред възобновяване на Европа. Перфектен американски сюжет. А вярващите към момента че Путин е съветски родолюбец и огромен геополитик - да рупат зелена трева.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Живка Павлова19 Ное 2022 11:39ч.
Нищо сходно, несъмнено. Западът се готви да съобщи Украйна и се пробва да проектира върху Путин – много обикновен и неузрял, само че и в същото време деструктивен предпазен механизъм /Защитные механизмы цивилизации, Давыдов А.И./.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Анонимен робот19 Ное 2022 3:44ч.
"...където Владимир Путин е пленник на войнствения си дебелоглав. " *** Дори и да яде единствено италианско сирене свинята си остава свиня.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бля-бля-бля19 Ное 2022 6:25ч.
Тукашните пенсионери по пейките са по в час от западналата аналитична мисла.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022165415 Ное 202236318 Ное 2022115524 Sep 20222795
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР