Следвайте Гласове в Телеграм.През март 2022 г., няколко дни след

...
Следвайте Гласове в Телеграм.През март 2022 г., няколко дни след
Коментари Харесай

Русия забранява използването на iPhone от администрацията, защото е уязвим за западните разузнавания

Следвайте " Гласове " в Телеграм.

През март 2022 година, няколко дни откакто Русия нахлу в Украйна, Apple реши да спре да продава своите артикули в Русия. Компанията, ръководена от Тим ​​Кук, изрази дълбока угриженост за обстановката и сподели в изказване: „ Предприехме редица дейности в отговор на нашествието. Спряхме всички продажби на артикули в Русия. Миналата седмица спряхме целия експорт в нашия канал за продажба в страната. Apple Pay и други услуги са лимитирани. ”

Сега Русия наподобява не разрешава потреблението на iPhone от държавни чиновници.

Според обява на " Комерсант "  на всички чиновници, които ще бъдат „ включени в подготовката за президентските избори в Русия през 2024 година “, е неразрешено да употребяват iPhone. В отчета се отбелязва, че Сергей Кириенко, ръководителят на президентската администрация на Русия, е дал период на чиновниците до 1 април да спрат да употребяват своите iPhone. Освен това всеки, който взе участие във вътрешната политика, също е помолен да спре да употребява iPhone. Една от аргументите за възбраната е „ заради опасения, че устройствата са уязвими за западните разследващи организации “.

Според известията, съветското държавно управление може да даде на чиновниците устройства, работещи с други операционни системи, не е ясно какви, вместо iPhone. Длъжностните лица имат единствено към 10 дни, с цел да заменят своите iPhone с други устройства.

Ще има ли цялостна възбрана на смарт телефоните в Русия? Дмитрий Песков, представител на Кремъл, сподели: „ Смартфоните не би трябвало да се употребяват за служебна работа. Всеки смарт телефон има много транспарантен механизъм, без значение каква операционна система има – Android или iOS. Обикновено те не се употребяват за публични цели. "

Засега Apple не е направила коментар по въпроса.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР